NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

Βραζιλία: Ο Bolsonaro θα αφήσει την Huawei να πάρει μέρος στις δημοπρασίες για το 5G

Βραζιλία: Ο Bolsonaro θα αφήσει την Huawei να πάρει μέρος στις δημοπρασίες για το 5G

Η κυβέρνηση της Βραζιλίας δεν θα επιδιώξει να απαγορεύσει την κινεζική εταιρεία κατασκευής τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού, Huawei Technologies, από τις δημοπρασίες για το 5G που έχουν προγραμματιστεί για τον ερχόμενο Ιούνιο, σύμφωνα με την εφημερίδα Estado de S. Paulo, που επικαλείται πηγές από την κυβέρνηση της χώρας και τη βιομηχανία.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, τα οικονομικά κόστη και η αποχώρηση του Αμερικανού Προέδρο, Donald Trump, από τον Λευκό Οίκο, φέρεται πως αναγκάζουν τον Πρόεδρο της Βραζιλίας, Jair Bolsonaro, να υποχωρήσει στην αντίθεσή του προς την Huawei και να της δώσει το «πράσινο φως», ώστε να υποβάλει πρόταση για ταν δίκτυα κινητής τηλεφωνίας επόμενης γενιάς της Βραζιλίας.

Όπως και ο Trump, ο Bolsonaro έχει εκφράσει την αντίθεση του στην Huawei, ισχυριζόμενος ότι η εταιρεία μοιράζεται εμπιστευτικά δεδομένα με την κομμουνιστική κυβέρνηση της Κίνας.

Η Estado de S. Paulo σημείωσε ότι ο Αντιπρόεδρος, Hamilton Mourao, είπε ότι όλες οι εταιρείες που παρέχουν τις απαραίτητες εγγυήσεις για τον σεβασμό της εθνικής κυριαρχίας και την προστασία των δεδομένων, θα έχουν τη δυνατότητα να προσφέρουν εξοπλισμό 5G στη χώρα.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr