NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Έρευνες, Εκθέσεις, Μελέτες
ανάγνωση

Διαδραστικός χάρτης καταγράφει ψηφιακά την ελληνική tech startup κοινότητα

Διαδραστικός χάρτης καταγράφει ψηφιακά την ελληνική tech startup κοινότητα

​H Marketing For Tech, εταιρεία παροχής μάρκετινγκ υπηρεσιών για εταιρείες τεχνολογίας, λάνσαρε το Palmos, έναν διαδραστικό, ψηφιακό χάρτη καινοτομίας ο οποίος καταγράφει νεοφυείς επιχειρήσεις τεχνολογίας (tech startups) και το ευρύτερο οικοσύστημα στην Ελλάδα και δείχνει τον «παλμό» του αναπτυσσόμενου τομέα τεχνολογίας στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με την Marketing For Tech, τα πρώτα συμπεράσματα που απορρέουν από αυτή την ψηφιακή χαρτογράφηση είναι τα ακόλουθα:

  • Το ελληνικό οικοσύστημα τεχνολογίας αποτελείται επί του παρόντος από περισσότερες από 200 startups τεχνολογίας, επιταχυντές, venture capitalists, θερμοκοιτίδες κι άλλους φορείς.
  • Η πλειονότητα των startups (72%) βρίσκονται στην Αττική, 14% στην Κεντρική Μακεδονία, 6% στην Αχαΐα, 4% στην Κρήτη και το υπόλοιπο 4% των startups σε άλλες περιοχές της Ελλάδας.
  • Πάνω από το ένα τρίτο των tech startups παρέχουν λογισμικό, πλατφόρμες κι εφαρμογές. Σχεδόν το 20% του συνόλου επικεντρώνεται στον τομέα της υγείας, life sciences, και της ευεξίας, ενώ το 11% στον τομέα του ηλεκτρονικού εμπορίου, Internet και marketplaces.

Ο χάρτης παρέχει και τη δυνατότητα του «crowdsourcing», δηλαδή η ίδια η startup κοινότητα και οι επιχειρήσεις μπορούν να συνδράμουν στην ενημέρωση των στοιχείων.

palmos_startups_map.jpg?mtime=20210118134120#asset:238625

Οι πηγές που χρησιμοποιήθηκαν για τον χάρτη συμπεριλαμβάνουν: Crunchbase, Elevate Greece, Eλληνικές Venture capital εταιρείες, Accelerator sites, LinkedIn, The Start-up Pirate, θέσεις εργασίας, sites των εταιρειών και πελάτες της Marketing For Tech.

Για να δείτε τo Palmos από τη Marketing For Tech, μεταβείτε στο marketingfortech.com/palmos

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr