NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Έρευνες, Εκθέσεις, Μελέτες
ανάγνωση

ΕΛΣΤΑΤ: Μείωση 2,9% στον κύκλο εργασιών στη βιομηχανία τον Νοέμβριο 2020

ΕΛΣΤΑΤ: Μείωση 2,9% στον κύκλο εργασιών στη βιομηχανία τον Νοέμβριο 2020
19_01_2021 | 13:40 19_01_2021 | 13:46
epixeiro icon Ειδήσεις | Έρευνες, Εκθέσεις, Μελέτες

Μείωση 2,9% παρουσίασε ο Γενικός Δείκτης Κύκλου Εργασιών στη Βιομηχανία (σύνολο εγχώριας και εξωτερικής αγοράς) τον Νοέμβριο 2020 σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Νοεμβρίου 2019​, έναντι μείωσης 8,4% που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση του έτους 2019 με το 2018 σύμφωνα με τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής.

Ο Γενικός Δείκτης Κύκλου Εργασιών στη Βιομηχανία του μηνός Νοεμβρίου 2020, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Οκτωβρίου 2020, παρουσίασε αύξηση 5,5%.

Ο μέσος Γενικός Δείκτης του δωδεκαμήνου Δεκεμβρίου 2019 – Νοεμβρίου 2020, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του δωδεκαμήνου Δεκεμβρίου 2018 – Νοεμβρίου 2019, παρουσίασε μείωση 11,2%, έναντι μείωσης 1,3% που σημειώθηκε από τη σύγκριση των αντίστοιχων προηγούμενων δωδεκαμήνων.

Ι. Σύγκριση Γενικού Δείκτη Κύκλου Εργασιών στη Βιομηχανία, μηνός Νοεμβρίου 2020, με τον αντίστοιχο δείκτη Νοεμβρίου 2019

Η μείωση του Γενικού Δείκτη Κύκλου Εργασιών στη Βιομηχανία κατά 2,9% τον μήνα Νοέμβριο 2020, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Νοεμβρίου 2019, προήλθε:

Από τις μεταβολές των δεικτών των επιμέρους τομέων της βιομηχανίας :

  • Μείωση κατά 3,4% του Δείκτη Κύκλου Εργασιών Ορυχείων – Λατομείων. Η μείωση αυτή προήλθε κυρίως από τις μεταβολές των δεικτών των διψήφιων κλάδων: εξόρυξης άνθρακα και λιγνίτη – άντλησης αργού πετρελαίου και φυσικού αερίου – υποστηρικτικών δραστηριοτήτων εξόρυξης, εξόρυξης μεταλλούχων μεταλλευμάτων.
  • Μείωση κατά 2,9% του Δείκτη Κύκλου Εργασιών Μεταποίησης. Στη μείωση αυτή συνέβαλαν κυρίως οι μεταβολές των δεικτών των διψήφιων κλάδων: ποτοποιίας, κατασκευής ειδών ένδυσης, παραγωγής οπτάνθρακα και προϊόντων διύλισης πετρελαίου.

Από τις μεταβολές των δεικτών των επιμέρους αγορών:

  • Μείωση κατά 5,3% του Δείκτη Κύκλου Εργασιών Εγχώριας Αγοράς.
  • Αύξηση κατά 1,7% του Δείκτη Κύκλου Εργασιών Εξωτερικής Αγοράς.

ΙΙ. Σύγκριση Δείκτη Κύκλου Εργασιών Εγχώριας Αγοράς, μηνός Νοεμβρίου 2020, με τον αντίστοιχο δείκτη Νοεμβρίου 2019

Η μείωση του Δείκτη Κύκλου Εργασιών Εγχώριας Αγοράς κατά 5,3% τον μήνα Νοέμβριο 2020, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Νοεμβρίου 2019, προήλθε από τις ακόλουθες μεταβολές των δεικτών των επιμέρους τομέων βιομηχανίας:

  • Μείωση κατά 5,4% του Δείκτη Κύκλου Εργασιών Μεταποίησης. Η μείωση αυτή προήλθε κυρίως από τις μεταβολές των δεικτών των διψήφιων κλάδων: ποτοποιίας, κατασκευής ειδών ένδυσης, παραγωγής οπτάνθρακα και προϊόντων διύλισης πετρελαίου.
  • Αύξηση κατά 2,5% του Δείκτη Κύκλου Εργασιών Ορυχείων – Λατομείων. Στην αύξηση αυτή συνέβαλαν κυρίως οι μεταβολές των δεικτών των διψήφιων κλάδων: εξόρυξης μεταλλούχων μεταλλευμάτων, λοιπών ορυχείων και λατομείων.

ΙΙΙ. Σύγκριση Δείκτη Κύκλου Εργασιών Εξωτερικής Αγοράς, μηνός Νοεμβρίου 2020, με τον αντίστοιχο δείκτη Νοεμβρίου 2019

Η αύξηση του Γενικού Δείκτη Κύκλου Εργασιών Εξωτερικής Αγοράς κατά 1,7% τον μήνα Νοέμβριο 2020, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Νοεμβρίου 2019, προήλθε:

Από τις μεταβολές των δεικτών των επιμέρους τομέων της βιομηχανίας:

  • Αύξηση κατά 1,9% του Δείκτη Κύκλου Εργασιών Μεταποίησης. Στην αύξηση αυτή συνέβαλαν κυρίως οι μεταβολές των δεικτών των διψήφιων κλάδων: παραγωγής χημικών ουσιών και προϊόντων, παραγωγής βασικών φαρμακευτικών προϊόντων και φαρμακευτικών σκευασμάτων, παραγωγής βασικών μετάλλων, κατασκευής μεταλλικών προϊόντων.
  • Μείωση κατά 7,4% του Δείκτη Κύκλου Εργασιών Ορυχείων – Λατομείων. Στη μείωση αυτή συνέβαλαν κυρίως οι μεταβολές των δεικτών των διψήφιων κλάδων: εξόρυξης μεταλλούχων μεταλλευμάτων, λοιπών ορυχείων και λατομείων.

Από τις μεταβολές των δεικτών των επιμέρους αγορών:

  • Αύξηση κατά 11,7% του Δείκτη Κύκλου Εργασιών Εξωτερικής Αγοράς εκτός Ευρωζώνης.
  • Μείωση κατά 12,7% του Δείκτη Κύκλου Εργασιών Εξωτερικής Αγοράς Ευρωζώνης.

IV. Σύγκριση Γενικού Δείκτη Κύκλου Εργασιών στη Βιομηχανία, μηνός Νοεμβρίου 2020, με τον αντίστοιχο δείκτη Οκτωβρίου 2020

Η αύξηση του Γενικού Δείκτη Κύκλου Εργασιών στη Βιομηχανία κατά 5,5% τον μήνα Νοέμβριο 2020, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Οκτωβρίου 2020, προήλθε:

Από τις μεταβολές των δεικτών των επιμέρους τομέων της βιομηχανίας :

  • Αύξηση κατά 5,7% του Δείκτη Κύκλου Εργασιών Μεταποίησης.
  • Μείωση κατά 8,1% του Δείκτη Κύκλου Εργασιών Ορυχείων - Λατομείων.

Από τις μεταβολές των δεικτών των επιμέρους αγορών:

  • Αύξηση κατά 3,0% του Δείκτη Κύκλου Εργασιών Εγχώριας Αγοράς.
  • Αύξηση κατά 10,1% του Δείκτη Κύκλου Εργασιών Εξωτερικής Αγοράς.
... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr