NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

Την «πόλη του μέλλοντος» θέλει να φτιάξει ο επικεφαλής e-commerce της Walmart

Την «πόλη του μέλλοντος» θέλει να φτιάξει ο επικεφαλής e-commerce της Walmart
Φωτογραφία: Pete Linforth
20_01_2021 | 16:26 20_01_2021 | 16:27
epixeiro icon Ειδήσεις | Διεθνή, Καινοτομία & έρευνα

Ο Marc Lore, που πούλησε την startup του, Jet.com, στην Walmart έναντι 3 δισεκατομμυρίων δολαρίων και επέβλεψε την είσοδο του γίγαντα της λιανικής στο ηλεκτρονικό εμπόριο τα τελευταία τέσσερα χρόνια, αφήνει το ρόλο του στο τέλος του μήνα.

Η επόμενη μεγάλη επιχειρηματική του κίνηση θα αφορά σε ένα πολυετές έργο για την οικοδόμηση «μιας πόλης του μέλλοντος», που θα υποστηρίζεται από «μια αναμορφωμένη εκδοχή του καπιταλισμού». «Είναι ένα νέο μοντέλο για την κοινωνία, που θα δοκιμάσουμε», λέει.

Ο Lore αρνήθηκε να προσφέρει περισσότερες λεπτομέρειες, αλλά είπε ότι θα είναι έτοιμος να αποκαλύψει πρόσθετες πληροφορίες τους επόμενους μήνες.

«Φανταστείτε μια πόλη με τη ζωντάνια, την ποικιλομορφία και τον πολιτισμό της Νέας Υόρκης σε συνδυασμό με την αποτελεσματικότητα, την ασφάλεια και την καινοτομία του Τόκιο και τη βιωσιμότητα, τη διακυβέρνηση και τις κοινωνικές υπηρεσίες της Σουηδίας». «Αυτή θα είναι η New City μας.»

«Αυτό θα είναι ένα δια βίου έργο», πρόσθεσε. «Είναι το πράγμα για το οποίο είμαι πιο παθιασμένος.» Ο επιχειρηματίας είπε ότι σκοπεύει επίσης να αφιερώσει περισσότερο χρόνο στη φιλανθρωπία, να συμβουλεύει νεοσύστατες εταιρείες και να υπηρετεί σε διοικητικά συμβούλια εταιρειών, ενώ γράφει επίσης ένα βιβλίο και εργάζεται για την ανάπτυξη μιας τηλεοπτικής εκπομπής.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr