NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Επιχειρηματικά Νέα
ανάγνωση

Νέο επεισόδιο Business Undercover: Πως να πετύχεις τους στόχους σου ως leader

Νέο επεισόδιο Business Undercover: Πως να πετύχεις τους στόχους σου ως leader

​Κρίσιμο κομμάτι κάθε επιχείρησης, είναι ο σκοπός και το όραμα που υπηρετεί. Σίγουρα, οι επιχειρήσεις έχουν σαν στόχο τη μεγιστοποίηση του κέρδους τους, αλλά αν δεν υπάρχει κάτι παραπάνω από πίσω, αργά ή γρήγορα θα δουν την κάθοδο.

Αυτό συμβαίνει γιατί, αν ο μοναδικός μας στόχος είναι κάτι τόσο μονοδιάστατο, οι άνθρωποι μας θα κουραστούν να το κυνηγάνε, ειδικά από τη στιγμή που θα το πετύχουν και έπειτα.

Αν δεν υπάρχει κάποιος ευρύτερος σκοπός για τον οποίο ερχόμαστε καθημερινά στη δουλειά, όλες οι διαδικασίες θα γίνουν βαρετές και το κίνητρο και η απόδοση των εργαζομένων μας θα μειωθεί.

Υπεύθυνος/η να αντιπροσωπεύει αυτό τον σκοπό είναι ο/η leader της κάθε εταιρείας.

Ο/η leader είναι υπεύθυνος\η να θέτει την κατεύθυνση προς την οποία οι εργαζόμενοι θα δουλέψουν για να πετύχουν τους στόχους. Θα τους εμπνεύσει να δώσουν το 100% της προσπάθειας τους, καθώς θα είναι εκεί για να τους στηρίξει όταν θα βρουν κάποια δυσκολία.

Ο ρόλος του leader δεν είναι κάτι εύκολο. Το να είσαι leader δε σημαίνει να δίνεις εντολές. Είναι σκόπιμο να διαθέτεις ορισμένα χαρακτηριστικά, που θα σε βοηθήσουν να είσαι πιο αποτελεσματικός/η.

Στο νέο επεισόδιο του Business Undercover, καλεσμένη είναι η Μαρία Μπακιρτζή, Business & Executive coach.

Ακούγοντας το επεισόδιο μπορείς να μάθεις:

  • Τα χαρακτηριστικά ενός/μιας πετυχημέν@ leader,
  • Το ρόλο της αυτογνωσίας στην απόδοση ενός/μιας leader,
  • Τη σημασία του empathy και το είδος που πρέπει να υιοθετήσει ένας/μιας leader,
  • Την αξία της ευαλωτότητας ,
  • Πως να αποφύγεις το φαινόμενο του burnout.

Άκουσε το σε Spotify, iTunes, καθώς και στο businessundercover.gr.

Το Business Undercover είναι ένα ελληνικό podcast επιχειρηματικότητας από τους Ορέστη Τσάτσο και Παντελή Σπάρταλη. Στο podcast είναι καλεσμένοι έμπειροι άνθρωποι του χώρου, που μοιράζονται τις γνώσεις τους σχετικά με το marketing, το management, το HR, τις startups και ό,τι αφορά τις επιχειρήσεις.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr