NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

Google: «Θα κλείσουμε την μηχανή αναζήτησης» - «Δεν απαντάμε σε απειλές» λέει η Αυστραλία

Google: «Θα κλείσουμε την μηχανή αναζήτησης» - «Δεν απαντάμε σε απειλές» λέει η Αυστραλία

Η Google δήλωσε την Παρασκευή ότι θα μπλοκάρει την χρήση της μηχανής αναζήτησης της στην Αυστραλία, εάν η κυβέρνηση προχωρήσει με τα σχέδια της γύρω από κανόνες που θα ανάγκαζαν την ίδια και την Facebook να πληρώσουν εταιρείες ΜΜΕ για το δικαίωμα χρήσης του περιεχομένου τους.

Η «απειλή» της Google αυξάνει τη μάχη με εκδότες όπως η News Corp. Ο γίγαντας της αναζήτησης έχει προειδοποιήσει ότι τα 19 εκατομμύρια των χρηστών της στην Αυστραλία θα βρεθούν αντιμέτωπα με υποβαθμισμένες δυνατότητες αναζήτησης, αλλά και «εμπειριών» στο YouTube, εάν εφαρμοστεί ο νέος κώδικας.

Η Αυστραλία πρόκειται να εγκρίνει νόμους που θα απαιτούν από τους τεχνολογικούς γίγαντες να διαπραγματευτούν πληρωμές με τοπικούς εκδότες και ραδιοτηλεοπτικούς φορείς, για περιεχόμενο που περιλαμβάνεται στα αποτελέσματα αναζήτησης ή στις ροές ειδήσεων. Εάν δεν επιτύχουν μια συμφωνία, ένας διαμεσολαβητής που θα διορίζεται από την κυβέρνηση θα αποφασίζει το κόστος.

«Σε συνδυασμό με τον ανεξέλεγκτο οικονομικό και λειτουργικό κίνδυνο, εάν αυτή η έκδοση του Κώδικα γίνει νόμος, δεν θα μας δίνει άλλη επιλογή παρά να σταματήσουμε να διαθέτουμε Αναζήτηση Google στην Αυστραλία», δήλωσε η Mel Silva, διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας για την Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία.

Τα σχόλια της Google προκάλεσαν έντονη αντίδραση από τον πρωθυπουργό της Αυστραλίας Scott Morrison, ο οποίος είπε ότι η χώρα θεσπίζει τους κανόνες της για «πράγματα που μπορείτε να κάνετε στην Αυστραλία». «Δεν απαντάμε σε απειλές», δήλωσε ο Morrison σε δημοσιογράφους.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr