NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Επιχειρηματικά Νέα
ανάγνωση

«Back to the Future»: Πιθανή η δημιουργία ενός ηλεκτρικού DeLorean

«Back to the Future»: Πιθανή η δημιουργία ενός ηλεκτρικού DeLorean

​Έχουν περάσει δεκαετίες από την κυκλοφορία του πρώτου Back To The Future, τη σειρά ταινιών στην οποία πρωταγωνίστησε, ως μηχανή του χρόνου, το αυτοκίνητο Delorean.

Για τρεις ταινίες, από το 1985 έως το 1990, το DeLorean DMC-12 της John DeLorean's DeLorean Motor Company, γνωστής και ως DMC, θα έχει κεντρικό ρόλο, μεταφέροντας τους πρωταγωνιστές στο μέλλον και στο παρελθόν. Εντούτοις, αν και η πρώτη ταινία της σειράς έκανε την εμφάνιση της στους κινηματογράφους το 1985, η ιστορία του DeLorean είχε «σταματήσει» λίγα χρόνια πριν, με την παραγωγή του να διακόπτεται και επισήμως στις αρχές του 1983.

Παρά το ότι δεν έχει κατασκευαστεί ένα νέο όχημα για πάνω από 40 χρόνια, η DeLorean είναι ακόμα εδώ και, σύμφωνα με το τελευταίο blog post της, εξακολουθεί να αποτελεί ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα ονόματα στην αυτοκινητοβιομηχανία. Κάπως έτσι, το εμβληματικό σπορ αυτοκίνητο DeLorean DMC-12 που εμφανίζεται στην ταινία θα μπορούσε τώρα να αναγεννηθεί ως ηλεκτρικό.

Ενώ η DeLorean Motor Company κατέρρευσε το 1982 αφού παρήγαγε μόλις 9.000 οχήματα, μια εταιρεία του Τέξας που χρησιμοποιεί το ίδιο όνομα απέκτησε το εμπορικό σήμα DMC μαζί με όλα τα υπόλοιπα ανταλλακτικά, με την ελπίδα να δημιουργήσει αντίγραφα του εμβληματικού οχήματος, με κανόνες κατασκευής αυτοκινήτων που προτάθηκαν για πρώτη φορά το 2015.

Αυτοί οι κανόνες πρόκειται τελικά να εφαρμοστούν περίπου έξι χρόνια αργότερα, και σε μια νέα ανάρτηση η εταιρεία παρουσίασε τα επόμενα βήματα - συμπεριλαμβανομένης της σκέψης για επαναφορά του DeLorean με ηλεκτρικό σύστημα.

Για διάφορους λόγους, συμπεριλαμβανομένης της απώλειας υποστήριξης για μια αναβίωση του DeLorean και το κλείσιμο ορισμένων γραμμών τροφοδοσίας, και ιδίως το γεγονός ότι ο κινητήρας που σχεδιάστηκε από την εταιρεία θα έχει μια σύντομη διάρκεια συμμόρφωσης 1-3 ετών, δείχνει τώρα έτοιμη να επενδύσει στην ανάπτυξη ενός ηλεκτρικού κινητήρα.

«Τούτου λεχθέντος, καθώς τα EV γίνονται πιο mainstream, σκεφτόμαστε να αλλάξουμε σε ηλεκτρικό», σημειώνει. Η ίδια ανάρτηση συνεχίζει αναφέροντας πως η ανάπτυξη ενός ηλεκτρικού συστήματος μετάδοσης κίνησης θα είναι απλούστερη.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr