NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Επιχειρηματικά Νέα
ανάγνωση

Volkswagen: Αντιμέτωπη με ευρωπαϊκό πρόστιμο για τις υψηλές εκπομπές ρύπων

Volkswagen: Αντιμέτωπη με ευρωπαϊκό πρόστιμο για τις υψηλές εκπομπές ρύπων

Όπως ανακοίνωσε η Volkswagen, η μεγαλύτερη εταιρεία κατασκευής αυτοκινήτων στον κόσμο, αντιμετωπίζει πρόστιμο άνω των 100 εκατομμυρίων ευρώ, λόγω του ότι δεν κατάφερε να πιάσει τους στόχους της ΕΕ για τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα (CO2) για το 2020.

Η εταιρεία μείωσε τις μέσες εκπομπές CO2 στον στόλο της στην Ευρωπαϊκή Ένωση κατά περίπου 20%, στα 99,8 g / km, αλλά αυτό ήταν περίπου 0,5 g / km πάνω από τον στόχο. Αυτό συνεπάγεται πρόστιμα στην ΕΕ, που ανέρχονται σε «πολύ χαμηλό τριψήφιο ποσό εκατομμυρίων», σύμφωνα με εκπρόσωπο της εταιρείας.

«Χάσαμε για λίγο τον στόχο του στόλου για το 2020, λόγω και της πανδημίας COVID-19», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος Herbert Diess, προσθέτοντας ότι ελπίζει να επιτύχει τον στόχο φέτος καθώς τα βασικά brands της κατασκευάστριας θα προσφέρουν νέα ηλεκτρικά μοντέλα.

Η Volkswagen μειώνει τα αυτοκίνητα που παράγει με κινητήρα εσωτερικής καύσης και επαναπροσδιορίζει περισσότερα εργοστάσια για την κατασκευή ηλεκτρικών οχημάτων, σε μια προσπάθεια να συμβαδίσει με την αυτοκινητοβιομηχανία Tesla.

Η ίδια ανέφερε ότι οι αυστηρότεροι στόχοι εκπομπών της ΕΕ θα την αναγκάσουν να αυξήσει το ποσοστό των υβριδικών και ηλεκτρικών οχημάτων στις ευρωπαϊκές πωλήσεις αυτοκινήτων στο 60% έως το 2030, από έναν προηγούμενο στόχο του 40%.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr