NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

Η ΕΚΤ δημιουργεί κέντρο για την κλιματική αλλαγή

Η ΕΚΤ δημιουργεί κέντρο για την κλιματική αλλαγή

Το κέντρο κλιματικής αλλαγής, που θα διαμορφώσει και θα καθοδηγήσει την ατζέντα για το κλίμα, αντικατοπτρίζει την αυξανόμενη σημασία της κλιματικής αλλαγής για την οικονομία και την πολιτική της ΕΚΤ και θα αρχίσει τη λειτουργία του άμεσα.

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) αποφάσισε τη δημιουργία ενός κέντρο για την κλιματική αλλαγή για να συγκεντρώσει τις εργασίες της που αφορούν το συγκεκριμένο θέμα. Αυτή η απόφαση αντικατοπτρίζει την αυξανόμενη σημασία της κλιματικής αλλαγής για την οικονομία και την πολιτική της ΕΚΤ, καθώς και την ανάγκη για μια πιο δομημένη προσέγγιση του στρατηγικού σχεδιασμού και του συντονισμού.

Το νέο τμήμα, που θα αποτελείται από περίπου δέκα υπαλλήλους οι οποίοι εργάζονται σε διάφορα τμήματα σε όλη την τράπεζα, θα υποβάλει έκθεση στην Πρόεδρο της ΕΚΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, η οποία επιβλέπει το έργο της ΕΚΤ για την αλλαγή του κλίματος και τη βιώσιμη χρηματοδότηση.

«Η αλλαγή του κλίματος επηρεάζει όλους τους τομείς πολιτικής μας», δήλωσε η Πρόεδρος της ΕΚΤ Christine Lagarde. «Το κέντρο αλλαγής του κλίματος παρέχει τη δομή που χρειαζόμαστε για να αντιμετωπίσουμε το ζήτημα με τον επείγοντα χαρακτήρα και την αποφασιστικότητα που του αξίζει».

Το κέντρο κλιματικής αλλαγής θα διαμορφώσει και θα καθοδηγήσει την ατζέντα της ΕΚΤ για το κλίμα, βασιζόμενη στην τεχνογνωσία όλων των ομάδων που εργάζονται ήδη σε θέματα που σχετίζονται με το κλίμα. Οι δραστηριότητές του θα οργανωθούν σε ροές εργασίας, που κυμαίνονται από τη νομισματική πολιτική έως τις λειτουργίες προληπτικής εποπτείας και θα υποστηρίζονται από προσωπικό που είναι εξειδικευμένο σε θέματα που αφορούν την κλιματική αλλαγή. Το κέντρο κλιματικής αλλαγής θα ξεκινήσει το έργο του στις αρχές του 2021.

Η νέα δομή θα αναθεωρηθεί μετά από τρία χρόνια, καθώς ο στόχος είναι να ενσωματωθούν τελικά οι κλιματικές εκτιμήσεις στην πολιτική της ΕΚΤ.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr