NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

Αποζημίωση 1,3 δισ. δολαρίων για το «Μεγάλο Ψέμα» του Giuliani ζητά εταιρεία

Αποζημίωση 1,3 δισ. δολαρίων για το «Μεγάλο Ψέμα» του Giuliani ζητά εταιρεία
Φωτογραφία: Rudy Giuliani
26_01_2021 | 14:49 26_01_2021 | 14:51
epixeiro icon Ειδήσεις | Διεθνή, Δημόσια Διοίκηση

Μια εταιρεία που αναπτύσσει τεχνολογία γύρω από τις εκλογικές διαδικασίες και που βρέθηκε στο επίκεντρο θεωριών συνωμοσίας από τον Donald Trump και τους συμμάχους του, μήνυσε τον δικηγόρο του πρώην Αμερικανού Προέδρου, Rudy Giuliani, για δυσφήμιση, αφού διέδωσε το «μεγάλο ψέμα» σχετικά με εκλογικές απάτες.

Η Dominion Voting Systems ζητά αποζημίωση άνω των 1,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων. «Ακριβώς όπως σκόπευαν ο Giuliani και οι σύμμαχοί του, το "Μεγάλο Ψέμα" έγινε viral στα social media καθώς οι άνθρωποι το έκαναν tweet, retweet και εξοργίζονταν με την θεωρία ότι η Dominion είχε κλέψει τις ψήφους τους.

Ενώ μερικά ψέματα - μικρά ψέματα - εξαφανίζονται με τον επόμενο κύκλο ειδήσεων, το "Μεγάλο Ψέμα" ήταν διαφορετικό», έγραψαν οι δικηγόροι της Dominion στην αγωγή, που κατατέθηκε στο Περιφερειακό Δικαστήριο της DC. «Η βλάβη στην επιχείρηση και τη φήμη της Dominion είναι άνευ προηγουμένου και ανεπανόρθωτη λόγω του πόσο πιστά το πιστεύουν εκατομμύρια άνθρωποι.»

Η αγωγή σημειώνει ότι ενώ ο Giuliani διαδίδει ψευδώς ότι η Dominion ανήκει σε κομμουνιστές από τη Βενεζουέλα και διαφθείρει τις εκλογές, δεν έκανε αυτές τις αξιώσεις σε αγωγές που άσκησε για λογαριασμό του Trump.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr