NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

Με κορονοϊό ο πλουσιότερος άνθρωπος του Μεξικού, ο μεγιστάνας Carlos Slim

Με κορονοϊό ο πλουσιότερος άνθρωπος του Μεξικού, ο μεγιστάνας Carlos Slim
26_01_2021 | 15:34 26_01_2021 | 15:36
epixeiro icon Ειδήσεις | Διεθνή, Κοινωνία

Ο πλουσιότερος άνθρωπος του Μεξικού, ο Carlos Slim Helu, έχει διαγνωστεί θετικός στον Covid-19 εδώ και μια εβδομάδα, όπως επιβεβαίωσε εκπρόσωπός του. Η κατάσταση της υγείας του Slim, ο οποίος θα γίνει 81 ετών στις 28 Ιανουαρίου, βελτιώνεται, πρόσθεσε ο εκπρόσωπος.

Η είδηση για την κατάσταση του Slim έρχονται μια μέρα μετά τον πρόεδρο του Μεξικού, Andres Manuel Lopez Obrador, που ανακοίνωσε μέσω Twitter ότι είχε Covid-19, με ήπια συμπτώματα, σχεδιάζοντας να συνεχίσει να εργάζεται.

Το Μεξικό αντιμετώπισε έναν αυξανόμενο αριθμό θανάτων από κορονοϊό, καθώς ο Πρόεδρος Lopez Obrador φέρεται να υποβαθμίζει την απειλή από τον ιό.

Το Forbes εκτιμά την περιουσία του Slim στα 59,9 δισεκατομμύρια δολάρια, γεγονός που τον καθιστά τον 21ο πλουσιότερο άνθρωπο στον κόσμο. Το πιο πολύτιμο περιουσιακό του στοιχείο είναι το μερίδιό του στην America Movil, μια εταιρεία κινητών τηλεπικοινωνιών.

Ο Slim εμφανίστηκε για πρώτη φορά στη λίστα των δισεκατομμυριούχων του Forbes το 1991 με περιουσία 1,7 δισεκατομμυρίων, κυρίως λόγω του μεριδίου του στην Grupo Carso. Η αξιοσημείωτη επιτυχία του ξεκίνησε με την ιδιωτικοποίηση της κρατικής Telmex το 1990, με επικεφαλής την Grupo Carso, μαζί με τη France Telecom και τη Southwestern Bell (τώρα μέρος της AT&T).

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr