NEWSFLASH...
The Unkeeper
ανάγνωση

The Unkeeper: Streaming Vs Digital

The Unkeeper: Streaming Vs Digital

200 εκατομμύρια συνδρομητές κοντά το Netflix παγκοσμίως και συνεχίζει. Το φαινόμενο Netflix που το απογείωσε η πανδημία και το Lockdown ανέτρεψε ότι ξέραμε μέχρι τώρα στην τηλεοπτική πραγματικότητα.

Με αιχμή του δόρατος τις σειρές μυθοπλασίας, τις ταινίες και παραγωγές από διάφορες γλώσσες, αλλά κυρίως τις επιλογές που δίνει στους τηλεθεατές για την ώρα ώστε να μπορούν να παρακολουθήσουν ένα πρόγραμμα από διαφορετικές συσκευές έδωσε την χαριστική βολή στα τηλεοπτικά κανάλια.

Βασικός παράγοντας είναι ότι χάνουν τηλεθεατές και αυτό μεταφράζεται σε μείωση εσόδων και ότι αυτό σημαίνει για την πορεία των τηλεοπτικών επιχειρήσεων.

Παντού διαβάζεις και ακούς μόνο για το Netflix και τις σειρές του. Είναι ασύλληπτη η λαίλαπα που έχει κυριεύσει τον Έλληνα τηλεθεατή και αυτή τη συνήθεια θα χρειαστεί οι τηλεοπτικοί σταθμοί να αλλάξουν στρατηγικές.

Μπορεί το Netflix να μην έχει καθόλου ειδησεογραφία, αλλά τα ντοκιμαντέρ που προβάλλονται είναι πρώτης γραμμής σε θεματολογία, ρεπορτάζ και γυρίσματα.

Μία πρώτη αντίδραση είναι η ERTFLIX της ΕΡΤ, η οποία έχει τραβήξει τηλεθεατές. Οι υπόλοιποι ιδιωτικοί σταθμοί έχουν εισαγάγει την hybrid υπηρεσία που βρίσκεται σε αρχικό στάδιο και σίγουρα δε θα τραβήξει τηλεθεατές.

Κοκλώνης και Φουρθιώτης δύο «τηλεοπτικοί» παράγοντες παρουσιαστές της ελληνικής τηλεόρασης. Είναι ο καθρέφτης της; Ο πρώτος πέρα από τα τριτοκοσμικά show τον πιάσανε στο αεροδρόμιο με 30.000 ευρώ να θέλει να τα περάσει παράνομα ερχόμενος από το Ντουμπάι και ο δεύτερος με διάφορα τερτίπια για να πάρει την επιδότηση από το κράτος λόγω πανδημίας μπλοκάροντας το σύστημα. Δήλωσε σε ένα μήνα μισθό 80.000!

H Μελέτη δίνει και συνεντεύξεις αντλώντας «δύναμη» τους followers στα social media. Σημεία των καιρών.

Είναι τέτοια η απελπισία στον ΑΝΤ1 που φέρανε πίσω το πουλέν του Μαλέλη μπας και σώσουν την κατάσταση. Που δεν σώζεται. Η ρεαλιστικότατα έχει πάει περίπατο.

Τι άλλο θα ακούσουμε. Ο Μαστοράκης επανάκαμψε και δηλώνουν: «Με πολλή χαρά σας αναγγέλλουμε την επιστροφή του θρυλικού Radio Gold και της εξίσου θρυλικής μουσικής του, στα FM. Ο ραδιοφωνικός σταθμός «Ελλάδα 94, 3» θα φιλοξενεί το Radio Gold Weekend κάθε Σαββατοκύριακο από τις 6 Φεβρουαρίου και οι 48 αυτές ώρες θα προσθέσουν στο ελληνικό ραδιόφωνο το brand και τη φωνή του Νίκου Μαστοράκη αλλά και μιας ομάδας νέων DJ που θα φέρουν χαμόγελα, ρυθμό, ενδιαφέρον σε πολλούς φανατικούς του classic rock, ιδιαίτερα δε σε εκείνους που θα ταξιδεύουν νοσταλγικά σε περασμένες καλές εποχές και τρυφερότερες ηλικίες. Το classic rock του Radio Gold (1, 700 τραγούδια γνησίου ροκ και power ballads) καλύπτει συναισθηματικά πολλές γενιές ακροατών που θα βρουν μουσικό καταφύγιο σε ρυθμικά και μελωδικά Σαββατοκύριακα». Πιο rock δεν γινεται! Πολύ Μούχλα.

Πάμε να το ξετυλίξουμε: Φεύγει ο Κουίκ από το Open του Σαββίδη (ethnos.gr & imerisia.gr) και πάει ο Φιλιππάκης (Δημοκρατία – Espresso – Εστία). Με σχόλιο του Κουρτάκη (Παραπολτικά – Καρφί) αποκαλύπτει ότι ο Φιλιππάκης με τις πλάτες του Σαββίδη θα επανεκδώσει το Έθνος και το TV Έθνος. Και ο παρονομαστής έντονη κριτική στην κυβέρνηση από τα δεξιά. Μύλος.

Η κόντρα μεταξύ των δύο εταιρειών pr από το χώρο της κυβέρνησης δεν έχει σταματημό. Μάλιστα εβδομαδιαία εφημερίδα έχει κάνει σήριαλ τις δράσεις μία εκ των δύο σε αρνητικό φόντο βέβαια. Όντως μία μάχη σκληρή που θα δείξει ποιος θα κρατηθεί στο σχοινί με το χειροκρότημα.

Τα ΜΜΕ και η δημοσιογραφία σε μετάβαση είναι το βιβλίο του δημοσιογράφου Σωτήρη Τριαντάφυλλου, το οποίο διατίθεται στα βιβλιοπωλεία, αλλά το σημαντικότερο είναι ότι θα ξεκινήσει να διδάσκεται και σε πανεπιστήμια. Το βιβλίο, που περιγράφει τις αλλαγές που έχουν συμβεί τα τελευταία χρόνια στη δουλειά του δημοσιογράφου και τα Μέσα. Το βιβλίο αποτελεί προϊόνπολύχρονης έρευνας για τη διδακτορική μου διατριβή, που εμπλουτίστηκε με τις έως τώρα επιδράσειςτης πανδημίας του κορονοϊού στη βιομηχανία των Μέσων. Όπως δήλωσε: Σήμερα ξεκίνησε ένα πολύ ωραίο ταξίδι σε νέες ατραπούς. Το ταξίδι θα συνεχισθεί και οι ατραποί θα επιχειρηθεί να γίνουνδρόμοι, να γίνουν λεωφόροι, με συνεισφορά στην έρευνα, τη γνώση, τη δημοσιογραφία και τηνκοινωνία. Καλοτάξιδο.

Αναμενόμενο: Κάθε μέρα, από Δευτέρα έως Παρασκευή, μετά την τηλεοπτική τους εκπομπή, αλλάζουν όροφο και στούντιο και από τις 11:00 μέχρι τις 12:00, θα σας κρατούν συντροφιά από τη συχνότητα του Πρώτου Προγράμματος, στις συχνότητες 91,6 και 105,8 στην νέα εκπομπή του ραδιοφώνου, «Στον αέρα» με τον Δημήτρη Κοτταρίδη και το Γιάννης Πιτταράς. Ο Χρήστος Μιχαηλίδης με τον δίωρο «Καθρέφτη» του, μετακομίζει στις 09.00 το πρωί.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr