NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Επιχειρηματικά Νέα
ανάγνωση

Μετά από 242 χρόνια, η Debenhams εξαγοράζεται και κλείνει 124 καταστήματα

Μετά από 242 χρόνια, η Debenhams εξαγοράζεται και κλείνει 124 καταστήματα
Φωτογραφία: Chemical Engineer
26_01_2021 | 16:01 26_01_2021 | 16:04
epixeiro icon Ειδήσεις | Επιχειρηματικά Νέα, Διεθνή

​Η Boohoo εξαγόρασε σήμερα την Debenhams για ένα ποσό που φτάνει τις 55 εκατομμύρια λίρες και θα καταργήσει έως και 12.000 θέσεις εργασίας, στοχεύοντας στην online αγορά και τον αμερικανικό κολοσσό του ηλεκτρονικού εμπορίου, Amazon.

Η συμφωνία δεν θα περιλαμβάνει κανένα από τα 124 καταστήματα της Debenhams, τα οποία θα κλείσουν ως μέρος μιας δομημένης εκκαθάρισης - γράφοντας το τέλος του brand στα φυσικά καταστήματα μετά από 242 χρόνια.

Η αγορά του αποτελεί ένα ακόμη βήμα προς το mainstream για την Boohoo, που ανήκει στον Mahmud Kamani, ο οποίος είχε αντιμετωπίσει σημαντικό πλήγμα μετά από αποκαλύψεις ότι οι προμηθευτές του χρησιμοποίησαν sweatshops στο Leicester για να παράγουν φθηνά ρούχα.

Παρά το σκάνδαλο, τα έσοδα της εταιρείας αυξήθηκαν κατά 40% στα 660,8 εκατομμύρια £ και τα κέρδη αυξήθηκαν στα 68,1 εκατομμύρια £ κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Ο Kamani δήλωσε πως «η απόκτησή μας Debenhams είναι στρατηγικά σημαντική καθώς αντιπροσωπεύει ένα τεράστιο βήμα που επιταχύνει τη φιλοδοξία μας να είμαστε ηγέτες, όχι μόνο στο ηλεκτρονικό εμπόριο μόδας, αλλά και σε νέες κατηγορίες όπως η ομορφιά, ο αθλητισμός και τα οικιακά είδη».

Η Debenhams αποτελεί βρετανικό κολοσσό του λιανικού εμπορίου που λειτουργούσε πολυκαταστήματα στο Ηνωμένο Βασίλειο και τη Δανία, με καταστήματα franchise σε άλλες χώρες. Η εταιρεία ιδρύθηκε το 1778 ως κατάστημα στο Λονδίνο και επεκτάθηκε σε 178 τοποθεσίες.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr