NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

Αυτή είναι η πρώτη πλήρως ιδιωτική αποστολή που θα ταξιδέψει στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό

Αυτή είναι η πρώτη πλήρως ιδιωτική αποστολή που θα ταξιδέψει στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό
27_01_2021 | 12:08 27_01_2021 | 18:38
epixeiro icon Ειδήσεις | Διεθνή, Καινοτομία & έρευνα

Ένας Αμερικανός επενδυτής ακινήτων, ένας Καναδός επενδυτής και ένας πρώην πιλότος της Ισραηλινής Πολεμικής Αεροπορίας θα πληρώσουν 55 εκατομμύρια δολάρια ο καθένας για να είναι μέρος του πρώτου πλήρως ιδιωτικού πληρώματος αστροναυτών που θα ταξιδέψει στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό. Οι τρεις τους θα κάνουν βόλτα με το Crew Dragon του SpaceX στις αρχές του επόμενου έτους, με αρχηγό έναν βετεράνο αστροναύτη της NASA.

Η αποστολή Ax-1, που διοργανώνεται από την Axiom Space, είναι μια σημαντική στιγμή για τη διαστημική βιομηχανία, καθώς οι εταιρείες αγωνίζονται να κάνουν τα διαστημικά ταξίδια πιο προσβάσιμα στους ιδιώτες πελάτες. Οι ιδιώτες έχουν πετάξει στον διαστημικό σταθμό στο παρελθόν, αλλά η αποστολή Ax-1 σηματοδοτεί την πρώτη που χρησιμοποιεί μια εμπορικά κατασκευασμένη κάψουλα αστροναυτών: την Crew Dragon της SpaceX, η οποία μετέφερε τα πρώτα δύο πληρώματα της στον ISS πέρυσι.

«Ως η πρώτη πλήρως ιδιωτική αποστολή που πάει στον ISS, αισθανόμαστε τεράστια ευθύνη να το κάνουμε καλά», δήλωσε ο Michael López-Alegría, βετεράνος αστροναύτης και διοικητής της αποστολής. «Συνειδητοποιούμε ότι αυτό αποτελεί έναν διαμορφωτή τάσεων, θέτοντας τον πήχη για το μέλλον, και έτσι ο στόχος μας είναι να υπερβούμε πραγματικά όλες τις προσδοκίες».

Ο Larry Connor, επιχειρηματίας, ο Mark Pathy, Καναδάς επενδυτής και φιλάνθρωπος, και ο Eytan Stibbe, πρώην ισραηλινός πιλότος μαχητών και επενδυτής, αποτελούν το πρώτο πλήρωμα της εταιρείας. Ο Connor, 71 ετών, είναι πρόεδρος του Ομίλου Connor, μιας εταιρείας επενδύσεων σε ακίνητα που εδρεύει στο Οχάιο. Θα γίνει ο δεύτερος γηραιότερος άνθρωπος που θα ταξιδέψει στο διάστημα μετά τον John Glenn, ο οποίος πέταξε με το διαστημικό λεωφορείο Discovery σε ηλικία 77 ετών.

Η πτήση του πληρώματος προς το διαστημικό σταθμό, ένα τροχιακό εργαστήριο περίπου 250 μίλια πάνω από τη Γη, θα διαρκέσει δύο ημέρες. Στη συνέχεια, θα περάσουν περίπου οκτώ ημέρες στο αμερικανικό τμήμα του σταθμού, όπου θα λάβουν μέρος «σε ερευνητικά και φιλανθρωπικά έργα», ζώντας δίπλα σε αστροναύτες που εργάζονται από τις ΗΠΑ, τη Ρωσία και πιθανώς τη Γερμανία.

Η αποστολή Ax-1 ανακοινώθηκε στις αρχές του περασμένου έτους. Είναι η δεύτερη προσπάθεια διαστημικού τουρισμού για την SpaceX, η οποία ανακοίνωσε ότι συνεργάζεται επίσης με την εταιρεία διαστημικού τουρισμού Space Adventures για να στείλει έως τέσσερις ιδιώτες πολίτες σε τροχιά γύρω από τη Γη κάποια στιγμή το 2022.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr