NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Επιχειρηματικά Νέα
ανάγνωση

Η Shell εξαγοράζει μεγάλο δίκτυο φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων

Η Shell εξαγοράζει μεγάλο δίκτυο φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων

Διευρύνοντας την τρέχουσα γκάμα λύσεων φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων, η Shell υπέγραψε συμφωνία για την εξαγορά του 100% της ubitricity, ενός κορυφαίου ευρωπαϊκού παρόχου φόρτισης για ηλεκτρικά οχήματα (EV).

Η κίνηση αυτή αντιπροσωπεύει ένα ακόμη βήμα στις προσπάθειες της Shell «να υποστηρίξει τους οδηγούς καθώς μεταβαίνουν σε μεταφορές με χαμηλότερες εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα». Με την επιφύλαξη κανονιστικής εκκαθάρισης, η συμφωνία αναμένεται να ολοκληρωθεί αργότερα μέσα στην φετινή χρονιά.

Έχοντας ιδρυθεί στο Βερολίνο της Γερμανίας και λειτουργώντας σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες, αποτελεί το μεγαλύτερο δημόσιο δίκτυο φόρτισης EV στο Ηνωμένο Βασίλειο με πάνω από 2.700 σημεία φόρτισης, ενώ έχει επίσης δημιουργήσει δημόσιες θέσεις φόρτισης στη Γερμανία και τη Γαλλία.

Η ubitricity συνεργάζεται με τις τοπικές αρχές για να ενσωματώσει τη φόρτιση EV στην υπάρχουσα υποδομή τους, όπως σε κολώνες. Το αποτέλεσμα είναι φόρτιση EV που είναι προσιτή και βολική για όποιον θέλει να φορτίσει το EV του ενώ είναι σταθμευμένο στο δρόμο.

Αυτή η εξαγορά σηματοδοτεί την επέκταση της Shell στην ταχέως αναπτυσσόμενη αγορά φόρτισης EV στο δρόμο και θα παρέχει κρίσιμες δυνατότητες, βοηθώντας τη να κλιμακώσει τη συνολική προσφορά φόρτισης EV. Αυτό περιλαμβάνει ήδη πάνω από 1.000 σημεία εξαιρετικά γρήγορης φόρτισης σε περίπου 430 τοποθεσίες λιανικής Shell και παγκόσμια πρόσβαση σε πάνω από 185.000 σημεία φόρτισης EV τρίτων.

Μόλις ολοκληρωθεί η συμφωνία, η ubitricity αναμένεται να γίνει θυγατρική της Shell.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr