NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

Κομισιόν: Ισοδύναμες με τους κανόνες της ΕΕ οι ρυθμίσεις της ΕΚ των ΗΠΑ (SEC)

Κομισιόν: Ισοδύναμες με τους κανόνες της ΕΕ οι ρυθμίσεις της ΕΚ των ΗΠΑ (SEC)
27_01_2021 | 14:46
epixeiro icon Ειδήσεις | Διεθνή

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εξέδωσε σήμερα απόφαση ισοδυναμίας που ορίζει ότι οι ρυθμίσεις του καθεστώτος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς των Ηνωμένων Πολιτειών (SEC) για τους κεντρικούς αντισυμβαλλομένους (CCP) των ΗΠΑ είναι ισοδύναμες με τους κανόνες της ΕΕ.

Η σημερινή απόφαση αποτελεί ένα σημαντικό πρώτο βήμα για να αναγνωριστούν στην Ευρωπαϊκή Ένωση οι κεντρικοί αντισυμβαλλόμενοι των ΗΠΑ που είναι εγγεγραμμένοι στην SEC. Θα επιτρέψει στους εν λόγω κεντρικούς αντισυμβαλλομένους των ΗΠΑ να υποβάλουν αίτηση για αναγνώριση από την Ευρωπαϊκή Αρχή Κινητών Αξιών και Αγορών (ESMA). Μόλις αναγνωριστούν από την ESMA, οι εν λόγω κεντρικοί αντισυμβαλλόμενοι των ΗΠΑ θα είναι σε θέση να παρέχουν υπηρεσίες κεντρικής εκκαθάρισης στην ΕΕ.

Η κ. Μαρέιντ Μαγκίνες, Επίτροπος αρμόδια για τις Χρηματοπιστωτικές Υπηρεσίες, τη Χρηματοπιστωτική Σταθερότητα και την Ένωση Κεφαλαιαγορών, δήλωσε τα εξής: «Η παρούσα απόφαση αποτελεί ένα σημαντικό πρώτο βήμα στη διαδικασία αναγνώρισης στην Ευρωπαϊκή Ένωση των κεντρικών αντισυμβαλλομένων των ΗΠΑ που είναι εγγεγραμμένοι στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ. Προσβλέπουμε στη συνέχιση αυτής της καλής συνεργασίας μεταξύ των θεσμικών οργάνων και οργανισμών της ΕΕ και της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ.»

Η σημερινή απόφαση συμπληρώνει την υφιστάμενη απόφαση ισοδυναμίας για κεντρικούς αντισυμβαλλομένους των ΗΠΑ όσον αφορά την Επιτροπή Προθεσμιακών Συναλλαγών Βασικών Εμπορευμάτων των ΗΠΑ (CFTC), η οποία εκδόθηκε το 2016.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr