NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

Ένα νησί στην Πορτογαλία γίνεται το πρώτο «ψηφιακό νομαδικό χωριό» στον κόσμο

Ένα νησί στην Πορτογαλία γίνεται το πρώτο «ψηφιακό νομαδικό χωριό» στον κόσμο
28_01_2021 | 12:08 28_01_2021 | 12:10
epixeiro icon Ειδήσεις | Διεθνή, Επιχειρηματικά Νέα

​Την 1η Φεβρουαρίου, η Ponta do Sol, ένα χωριό 1.800 κατοίκων στο πορτογαλικό νησί Μαδέρα, δυτικά της πρωτεύουσας Funchal, θα παρουσιάσει ένα κέντρο που θα παρέχει Wi-Fi, χώρο εργασίας και βοήθεια για αρκετές εκατοντάδες απομακρυσμένους εργαζόμενους.

Η Μαδέρα έχει καταστεί «καταφύγιο» για μια νεότερη γενιά «ψηφιακών νομάδων» που αναζητά ποιότητα ζωής, υπαίθρια αξιοθέατα, υπέροχο καιρό και την εγγύτητα του νησιού με την Ευρώπη - χρειάζεται μια πτήση δύο έως τριών ωρών από τις περισσότερες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες για να φτάσει κανείς εκεί.

Οι δρόμοι είναι παγκόσμιας κλάσης, η υγειονομική περίθαλψη είναι καλή, τα φρέσκα φρούτα και λαχανικά είναι άφθονα και η διαχείριση της πανδημίας αφήνει τις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες - συμπεριλαμβανομένης της ηπειρωτικής Πορτογαλίας - αρκετά πίσω.

Σύμφωνα με την MBO Partners, μια παγκόσμια εταιρεία παροχής συμβουλών, υπάρχουν περίπου 41 εκατομμύρια ψηφιακοί νομάδες παγκοσμίως, με βάση τον ορισμό εκείνων που εργάζονται ανεξάρτητα από την τοποθεσία, μέσω της τεχνολογίας, ταξιδεύουν και εργάζονται εξ αποστάσεως με τις «ευλογίες» των εργοδοτών τους ή είναι αυτοαπασχολούμενοι. Περισσότερα από επτά εκατομμύρια προέρχονται από τις ΗΠΑ και πολλά από την Ευρώπη.

Το ψηφιακό νομαδικό χωριό είναι μια κοινή επιχείρηση μεταξύ της Startup Madeira, ενός οργανισμού προώθησης για την υποστήριξη της καινοτομίας και την ενίσχυση της τουριστικής οικονομίας του νησιού, και της περιφερειακής κυβέρνησης.

Είναι το «πνευματικό τέκνο» του γεννημένου στη Λισαβόνα Gonçalo Hall, ειδικού επί του θέματος, σε συνεργασία με τον διευθύνοντα σύμβουλο του έργου, Carlos Soares Lopes.

«Είναι ένα πιλοτικό έργο που θα διαρκέσει από τον Φεβρουάριο έως τον Ιούνιο», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος Lopes. «Εάν διαπιστώσουμε ότι η ζήτηση υπάρχει και το έργο είναι επιτυχές, το σχέδιο είναι να δημιουργηθούν παρόμοιοι κόμβοι σε αρκετούς χώρους στο νησί».

Ο Hall και ο συνεργάτης του έχουν ταξιδέψει στον κόσμο ως ψηφιακοί νομάδες και έχουν εργαστεί σε πολλές χώρες, όπως η Γερμανία, η Πολωνία, το Βιετνάμ και η Ταϊλάνδη.

Από την έναρξη του έργου στις αρχές Δεκεμβρίου είχαν περισσότερες από 2.000 εγγραφές από άτομα που ήθελαν να εργαστούν από απόσταση από τη Μαδέρα, η οποία είναι μια αυτόνομη περιοχή της Πορτογαλίας.

Άλλες χώρες όπως η Εσθονία, τα Μπαρμπάντος, οι Βερμούδες και η Γεωργία προσφέρουν Digital Nomad Visas, αλλά η ιδέα μέχρι στιγμής ήταν η δημιουργία εικονικών και όχι φυσικών κοινοτήτων.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr