NEWSFLASH...
ανάγνωση

Θεσσαλονίκη, η πόλη που δεν σταματά να κινείται [Digitorial]

Θεσσαλονίκη, η πόλη που  δεν σταματά να κινείται [Digitorial]
01_02_2021
epixeiro icon

Θεσσαλονίκη, Ανάπτυξη σε Πέντε Πυλώνες

Η παγκοσμιοποίηση βοήθησε να διασχίσει ταχύτατα τα σύνορα των κρατών η γνώση και η τεχνολογία. Στον κόσμο που ζούμε σήμερα, η παγκόσμια καινοτομία οδηγεί την εθνική ανάπτυξη και η εθνική καινοτομία την παγκόσμια ανάπτυξη. Ένα μέρος της τεχνολογίας που προάγει την ανάπτυξη, πολλές φορές, μπορεί να είναι εισαγόμενο, αλλά και home made. Και στα περισσότερα μέρη του κόσμου οι επενδύσεις σε έρευνα και τεχνολογία δεν είναι αποκλειστικό προϊόν μίας χώρας, αλλά κοινές πρωτοβουλίες χωρών ή και ομάδων.

Μετά από τα χρόνια της ύφεσης και της οικονομικής στασιμότητας, προσδοκάμε να απογειωθούν οι δείκτες της οικονομίας, των κεφαλαιαγορών και των επιχειρηματικών κλάδων. Το 2021 φαίνεται να είναι διαφορετικό από το 2020 σε πολλά επίπεδα. Υπόσχεται αισιοδοξία και ανάπτυξη.

Μέχρι στιγμής που οι υπογράφοντες, Βαγγέλης Χαμπηλομάτης και Έλενα Ερμείδου, «συνθέτουν» το Digitorial του Αφιερώματος «Θεσσαλονίκη, Ανάπτυξη σε Πέντε Πυλώνες», δεν γνωρίζουν τις ακριβείς πολιτικές ανάπτυξης που θα υιοθετηθούν το 2021, καθώς στα μεγάλα κέντρα αποφάσεων επικρατεί αναμονή. Όμως, χρησιμοποιούν όλα τα αισθητήρια τους, διαβάζοντας, βλέποντας, παρατηρώντας, συζητώντας και ανταλλάσσοντας απόψεις με θεσμικούς φορείς και σημαίνοντες ανθρώπους από την κοινότητα του επιχειρείν.

Οι επενδύσεις σε τεχνολογία και η ενσωμάτωση της ψηφιακής τεχνολογίας στις επιχειρήσεις δημιουργεί ελπίδες, ο κλάδος της βιομηχανίας μπαίνει σε άλλο ρυθμό, οι υποδομές, η καινοτομία και τα νέα πρότυπα των logistics θα δημιουργήσουν νέες συνθήκες ανάπτυξης.

Η στασιμότητα θα «εκδιωχθεί», πρώτον από την επιτυχία διάδοσης της θεραπείας και των εμβολίων κατά του Covid-19. Δεύτερον, από την πρόοδο που καταγράφεται στον τομέα της Τεχνητής Νοημοσύνης. Τρίτον, από τις επενδύσεις που ετοιμάζονται να γίνουν στον τομέα της τεχνολογίας, και αυτές είναι πολλές. Θα δώσουν ώθηση ανάπτυξης άμεσα και έμμεσα προς όλους τους κλάδους της οικονομίας. Και, όσο γεμίζουν τα Ταμεία και αυξάνεται η ρευστότητα και το εισόδημα των πολιτών, θα αυξάνονται οι δαπάνες προς τον τουρισμό και την εστίαση.

Στον ρυθμό αυτό της οικονομίας κινείται η Θεσσαλονίκη. Διαθέτει τις βάσεις μίας αστικής πόλης 24 αιώνων, είναι πόλη πολυπολιτισμική, και αυτό λέει πολλά. Σήμερα προλειαίνει το έδαφος για ταχύτατους ρυθμούς ανάπτυξης. Προκρίνει τις επενδύσεις σε υποδομές, έχοντας ως στόχο την μετεξέλιξή της σε μία έξυπνη πόλη και την αναβάθμιση της καθημερινότητας με αλλαγή τρόπου διαβίωσης. Αυτό περικλείει ότι η ανάπτυξη της πόλης θα είναι πολυδιάστατη και σε όλα τα επίπεδα. Η πόλη της Θεσσαλονίκης είναι ανοικτή στις εξελίξεις, ευθυγραμμίζεται με το νέο και το σύγχρονο, δημιουργεί τις ίδιες προϋποθέσεις ανάπτυξης που δημιουργούν οι σύγχρονες ευρωπαϊκές πόλεις, έχοντας τα διαπιστευτήρια να γίνει βασικός κόμβος ανάπτυξης της οικονομίας και της διάδοσης των ιδεών.

Το epixeiro.gr, στην προσπάθεια του να καταγράψει και να μεταφέρει την εικόνα αυτή, φιλοξενεί ειδικό αφιέρωμα για την Θεσσαλονίκη, με τίτλο «Θεσσαλονίκη, Ανάπτυξη σε Πέντε Πυλώνες».

Για τους επόμενους δύο μήνες, η πόλη θα έχει περίοπτη θέση στις σελίδες του epixeiro.gr, όπου θα επιχειρηθεί να προσεγγιστεί το αύριο της πόλης, με πολυδιάστατες αναφορές στην ανάπτυξή της, ξεκινώντας από το ιστορικό τοπόσημο, την Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, περνώντας στη συνέχεια στη βιομηχανία και την μεταποίηση, τα βαριά χαρτιά της περιοχής. Θα δώσουμε έμφαση στις υποδομές, που οριοθετούν την ανάπτυξη της πόλης. Το οδοιπορικό μας στη Θεσσαλονίκη θα το κλείσουμε με τον τουρισμό και τις νέες τάσεις, όπως αυτές προδιαγράφονται, καθώς και τα μηνύματα που θα μας μεταφέρει η ΙΤΒ.

Καλή ανάγνωση.

Βαγγέλης Χαμπηλομάτης, Έλενα Ερμείδου



Ταυτότητα ΑφιερώματοςΘεσσαλονίκη, Ανάπτυξη σε Πέντε Πυλώνες
ΕκδότηςΒαγγέλης Χαμπηλομάτης
Ύλη, Επιμέλεια ΚειμένωνΈλενα Ερμείδου
ΣύνταξηΈλενα Ερμείδου, Χρήστος Κοτσακάς, Νίκος Σακελλαρίου
ΔιόρθωσηΙωάννα Ζαρογιάννου
Γραφιστική ΥποστήριξηΑριάδνη Καλοκύρη
ΔιαφήμισηΝίκος Αποστόλου, Έλενα Πάσχου
Διαφήμιση για τα Ψηφιακά ΜέσαDK ADPIXEL Ltd
Web DevelopmentPencilcase IKE

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr