NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Έρευνες, Εκθέσεις, Μελέτες
ανάγνωση

Συννεφιασμένη εικόνα: Τρίτη από το τέλος η Ελλάδα στο cloud computing για επιχειρήσεις

Συννεφιασμένη εικόνα: Τρίτη από το τέλος η Ελλάδα στο cloud computing για επιχειρήσεις

​Οι επιχειρήσεις μπορούν να έχουν πρόσβαση σε υπολογιστικούς πόρους που φιλοξενούνται από τρίτους αντί να κατασκευάζουν τη δική τους υποδομή πληροφορικής. Αυτή η ομάδα πόρων είναι γνωστή ως «cloud computing».

Καθώς οι υπηρεσίες cloud παρέχονται μέσω του διαδικτύου, οι επιχειρήσεις πρέπει να έχουν πρόσβαση στο Διαδίκτυο για να μπορούν να τις χρησιμοποιούν. Το 2020, το 98% των επιχειρήσεων της ΕΕ που απασχολούν 10 άτομα ή περισσότερα είχαν αυτήν την πρόσβαση.

Παρά το υψηλό επίπεδο πρόσβασης στο Διαδίκτυο, η χρήση του cloud computing, σύμφωνα με στατιστικά που έδωσε στη δημοσιότητα η Eurostat, ανήλθε στο 36% το 2020. Αυτό το μερίδιο σχεδόν διπλασιάστηκε σε σύγκριση με το 2016 (19%).

Αν και το μερίδιο των εταιρειών με πρόσβαση στο Διαδίκτυο ήταν σε πολύ υψηλά επίπεδα σε όλα τα κράτη μέλη της ΕΕ, η χρήση του cloud computing διέφερε σημαντικά, με τα υψηλότερα μερίδια να αναφέρονται στη Φινλανδία (75%), τη Σουηδία (70%) και τη Δανία (67%) το 2020.

Στο αντίθετο άκρο της κλίμακας, οι υπηρεσίες cloud computing χρησιμοποιήθηκαν σε λιγότερες από μία στις πέντε επιχειρήσεις στη Βουλγαρία (11%), τη Ρουμανία (16%) και την Ελλάδα (17%)

Από τις επιχειρήσεις που ανέφεραν ότι χρησιμοποιούν τις σχετικές υπηρεσίες, η συντριπτική πλειονότητα (76%) επέλεξε μια λύση cloud για να φιλοξενήσει τα ηλεκτρονικά της συστήματα. Περίπου τα δύο τρίτα (67%) χρησιμοποίησαν το cloud για αποθήκευση αρχείων, το 58% για λογισμικό γραφείου (όπως επεξεργαστές κειμένου και υπολογιστικά φύλλα) και 47% για να φιλοξενήσουν τις βάσεις δεδομένων τους.

Το πιο σημαντικό, αυτές οι επιχειρήσεις χρησιμοποίησαν επίσης το cloud για πρόσβαση σε πιο προηγμένες εφαρμογές λογισμικού τελικού χρήστη, όπως χρηματοοικονομική / λογιστική (45%) και διαχείριση των σχέσεων με τους πελάτες (27%).

Επιπλέον, σχεδόν το ένα τέταρτο (24%) αυτών των επιχειρήσεων ανέφερε ότι χρησιμοποιεί τις πλατφόρμες cloud computing για να εκμεταλλευτεί την υπολογιστική ισχύ, ώστε να εκτελέσει τις δικές του επιχειρηματικές εφαρμογές λογισμικού.

Cloud-computing-by-GEO.jpg?mtime=20210129124132#asset:241484


... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr