NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Επιχειρηματικά Νέα
ανάγνωση

Μια νέα πατέντα θα παρακολουθεί την ομιλία των χρηστών για να προτείνει μουσική

Μια νέα πατέντα θα παρακολουθεί την ομιλία των χρηστών για να προτείνει μουσική

Το Spotify απέκτησε μια νέα πατέντα για τεχνολογία που στοχεύει στη χρήση ηχογραφήσεων της ομιλίας των χρηστών και του θορύβου στο παρασκήνιο για να προσδιορίσει τι είδους μουσική θα επιμεληθεί και θα τους προτείνει. Η πατέντα καταχωρήθηκε το 2018 και εγκρίθηκε στις 12 Ιανουαρίου 2021.

Το δίπλωμα σκιαγραφεί τις πιθανές χρήσεις της τεχνολογίας, που περιλαμβάνουν την ανάλυση της φωνής του χρήστη. Η τεχνολογία θα μπορούσε επίσης να χρησιμοποιήσει την αναγνώριση ομιλίας για τον εντοπισμό σημείων όπως η συναισθηματική κατάσταση, το φύλο, η ηλικία, η προφορά, ακόμη και το περιβάλλον - δηλαδή, αν κάποιος είναι μόνος ή με άλλα άτομα - με βάση την ηχογράφηση.

Η πατέντα περιγράφει πώς το Spotify χρησιμοποιεί αυτήν τη στιγμή μια σειρά αποφάσεων - βάσει των οποίων δείχνει στους χρήστες διαφορετικούς καλλιτέχνες, είδη και πολλά άλλα - για να βελτιώσει τον αλγόριθμο προτάσεών του.

«Αυτό που χρειάζεται είναι μια εντελώς διαφορετική προσέγγιση για τη συλλογή χαρακτηριστικών ενός χρήστη, ιδιαίτερα μιας που να έχει τις ρίζες της στην τεχνολογία, έτσι ώστε η παραπάνω ανθρώπινη δραστηριότητα (π.χ., η απαίτηση ενός χρήστη να εισάγει δεδομένα) να εξαλειφθεί τουλάχιστον εν μέρει και να εκτελείται περισσότερο αποτελεσματικά».

Προς το παρόν δεν είναι σαφές εάν το Spotify έχει στη στρατηγική του την εφαρμογή αυτής της τεχνολογίας στα apps του για υπολογιστές ή για κινητά ή ποια μορφή μπορεί να λάβει αυτή.

Ένας εκπρόσωπος της Spotify παρείχε την ακόλουθη δήλωση: Η Spotify έχει υποβάλει αιτήσεις διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας για εκατοντάδες εφευρέσεις και υποβάλλουμε τακτικά νέες αιτήσεις. Μερικά από αυτά τα διπλώματα ευρεσιτεχνίας γίνονται μέρος μελλοντικών προϊόντων, ενώ άλλα όχι. Φιλοδοξία μας είναι να δημιουργήσουμε την καλύτερη εμπειρία ήχου, αλλά δεν έχουμε νέα για να μοιραστούμε αυτήν τη στιγμή.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr