NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Επιχειρηματικά Νέα
ανάγνωση

Ο Tim Cook της Apple προειδοποιεί ότι το adtech τροφοδοτεί μια «κοινωνική καταστροφή»

Ο Tim Cook της Apple προειδοποιεί ότι το adtech τροφοδοτεί μια «κοινωνική καταστροφή»

​Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Apple, Tim Cook, παρότρυνε την Ευρώπη να εντείνει την επιβολή των κανόνων γύρω από την προστασία της ιδιωτικότητας, σε μια ομιλία του στη διάσκεψη CPDP. Η μεταρρύθμιση της τρέχουσας γενιάς adtech είναι πλέον επιτακτική ανάγκη, όπως τόνισε ο ίδιος.

«Όπως είπα στις Βρυξέλλες πριν από δύο χρόνια, είναι σίγουρα ώρα, όχι μόνο για έναν ολοκληρωμένο νόμο περί του απορρήτου εδώ στις Ηνωμένες Πολιτείες, αλλά και για παγκόσμιους νόμους και νέες διεθνείς συμφωνίες». «Μαζί, πρέπει να στείλουμε μια καθολική, ανθρωπιστική απάντηση σε όσους ισχυρίζονται ότι έχουν δικαίωμα στις προσωπικές πληροφορίες των χρηστών σχετικά με το τι πρέπει και δεν πρέπει να είναι ανεκτό», πρόσθεσε.

Το μήνυμα του έρχεται σε μια κρίσιμη στιγμή για την Apple, καθώς ετοιμάζεται να απαιτήσει από τους προγραμματιστές να απαιτούν τη συγκατάθεση του χρήστη για παρακολούθηση, με στόχο τις διαφημίσεις. Νωρίτερα, η Apple επιβεβαίωσε ότι θα ενεργοποιήσει το χαρακτηριστικό App Tracking Transparency (ATT) στην επόμενη beta έκδοση του iOS 14, η οποία θα κυκλοφορήσει στις αρχές της άνοιξης.

«Πάρα πολλοί εξακολουθούν να κάνουν την ερώτηση "πόσο μπορούμε να ξεφύγουμε;" Όταν πρέπει να ρωτούν "ποιες είναι οι συνέπειες;" Ποιες είναι οι συνέπειες της ιεράρχησης των θεωριών συνωμοσίας και της υποκίνησης της βίας, μόνο λόγω των υψηλών ποσοστών engagement; Ποιες είναι οι συνέπειες, όχι μόνο του να ανέχεσαι, αλλά και να ανταμείβεις περιεχόμενο που υπονομεύει την εμπιστοσύνη του κοινού στους εμβολιασμούς που σώζουν ζωές; Ποιες είναι οι συνέπειες του να βλέπουμε χιλιάδες χρήστες να συμμετέχουν σε εξτρεμιστικές ομάδες και στη συνέχεια να διαιωνίζουν έναν αλγόριθμο που να προτείνει ακόμη περισσότερα», συνέχισε - σκιαγραφώντας μια σειρά από σενάρια για τα οποία κατηγορείται άμεσα η Facebook.

«Είναι καιρός να σταματήσουμε να προσποιούμαστε ότι αυτή η προσέγγιση δεν έχει κόστος. Της πόλωσης. Από χαμένη εμπιστοσύνη. Και - ναι - της βίας. Ένα κοινωνικό δίλημμα δεν μπορεί να γίνει κοινωνική καταστροφή».

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr