NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Επιχειρηματικά Νέα
ανάγνωση

Teamviewer: Αναπτύσσει τον ανταγωνιστή του Zoom στα Ιωάννινα και ετοιμάζει προσλήψεις

Teamviewer: Αναπτύσσει τον ανταγωνιστή του Zoom στα Ιωάννινα και ετοιμάζει προσλήψεις
Φωτογραφία: Ο Philipp Deutscher στα περσινά εγκαίνια του Hub στα Ιωάννινα

​Στα Ιωάννινα αναπτύσσεται το βασικό κομμάτι της λύσης που προσφέρει η Teamviewer με στόχο να ανταγωνιστεί υπηρεσίες όπως τα Zoom και Microsoft Teams (που μέσα στην πανδημία παρουσίασαν ευρεία εξάπλωση). Αυτό αποκάλυψε ο Philipp Deutscher, VP της TeamViewer και υπεύθυνος για το Hub, σε διαδικτυακή συνάντηση με δημοσιογράφους, με αφορμή τον 1 χρόνο λειτουργίας του Kέντρου Τεχνολογίας στην πρωτεύουσα της Ηπείρου.

Η εφαρμογή φέρει την ονομασία TeamViewer Meeting και αποτελεί rebranding της προηγούμενης λύσης που προσέφερε η ίδια, του blizz. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί τόσο ως ξεχωριστό app όσο και ως μέρος της βασικής εφαρμογής του Teamviewer, που είναι γνωστό εδώ και αρκετά χρόνια για τις δυνατότητες remote desktop που προσφέρει. Σημειώνεται πως το Meeting μπορεί να χρησιμοποιηθεί ακόμη και χωρίς καμία εγγραφή από τον χρήστη, με την εισαγωγή μιας διεύθυνσης ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Σύμφωνα με τον κ. Deutscher, η συγκεκριμένη λύση «χτίζεται» κυρίως στα Ιωάννινα, ενώ η ομάδα που έχει αναπτυχθεί στην πόλη εργάζεται και σε άλλα βασικά προϊόντα της TeamViewer. Όπως τόνισε ο ίδιος, σε ερώτηση του epixeiro.gr γύρω από το εάν υπάρχουν συνεργασίες με επιχειρήσεις, το κράτος ή άλλους φορείς για χρήση του συγκεκριμένου εργαλείου, «θα ήταν εξαιρετικό εάν η κυβέρνηση ή τα σχολεία χρησιμοποιούσαν ένα εργαλείο που αναπτύσσεται κυρίως στην Ελλάδα».

Η εφαρμογή, της οποίας η χρήση κορυφώθηκε τον περασμένο Απρίλιο και Μάιο κατά τη διάρκεια του πρώτου lockdown, είναι δωρεάν για έως και 5 συμμετέχοντες, υποστηρίζει έως και 300 ταυτόχρονους χρήστες (στα προαιρετικά πακέτα), ενώ υπάρχει ζήτηση και για μεγαλύτερες συναντήσεις, φτάνοντας ακόμη και τους 2.000. Αυτή η ανάγκη φαίνεται πως έρχεται από μεγάλες εταιρείες που θέλουν να κάνουν σημαντικές ανακοινώσεις μπροστά σε ολόκληρο το προσωπικό τους, όπου κι αν αυτό βρίσκεται.

Η Teamviewer σκοπεύει να επενδύσει περαιτέρω στην αλληλεπίδραση με την εφαρμογή, στο βίντεο, τον ήχο, αλλά και στο να την κάνει ακόμη πιο εύκολη στην χρηστική εμπειρία, ειδικά για νέους users. Σημειώνεται πως στη συγκεκριμένη λύση έχουν γίνει κάποιες επιλογές για την προστασία της ιδιωτικότητας, όπως το να μην ανοίγει αυτόματα το μικρόφωνο και η κάμερα όταν συνδέεται κάποιος σε ένα meeting. Το μέλλον αναμένεται πως θα περιστραφεί και γύρω από το AI, όπως για υπότιτλους και μετάφραση κειμένου.

Το hub στα Ιωάννινα

Λίγες μόλις εβδομάδες μετά τα επίσημα εγκαίνια του hub της Teamviewer στα Ιωάννινα, η πανδημία άλλαξε τα τα πάντα και η εταιρεία αναγκάστηκε να προσαρμοστεί. Από τα τέλη Μαρτίου εφαρμόστηκε εξ αποστάσεως εργασία, ενώ από τον Ιούνιο, όταν τα μέτρα άρχισαν σταδιακά να αποσύρονται, οι εργαζόμενοι ξεκίνησαν να δουλεύουν και πάλι από το γραφείο, εναλλάξ. Εντούτοις, από τον Οκτώβριο και μετά το δεύτερο lockdown έχουν επιστρέψει σε τηλεργασία, όπου βρίσκονται τους τελευταίους 4 μήνες.

Όσον αφορά στο δυναμικό και τις προσλήψεις, ο κ. Deutscher σημείωσε πως όταν ξεκινούσαν τη συγκεκριμένη προσπάθεια ήταν περίπου 20 άτομα. Αυτή τη στιγμή το hub απασχολεί 40 εργαζόμενους πλήρους απασχόλησης, ενώ αναμένεται και νέα επέκταση, με ενοικίαση νέων χώρων, ανακαίνιση αλλά και περίπου 10 με 15 προσλήψεις. Άλλωστε, θα πραγματοποιηθούν και virtual carrer days, ώστε να προσελκυστεί ταλέντο από όλη την Ελλάδα αλλά και από Έλληνες που ζουν στο εξωτερικό και θέλουν να επιστρέψουν, κάτι που έχει ήδη συμβεί.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής του Hub, η TeamViewer στην Ελλάδα, της οποίας ένα μέρος επικεντρώνει στο core product και ένα άλλο στο Meeting, πληρώνει κάτι παραπάνω από τους συνήθεις μισθούς που προσφέρονται στην τοπική αγορά, χωρίς να την «κανιβαλίζει». Παράλληλα, το feedback που υπάρχει από την κυβέρνηση, τα πανεπιστήμια και τις τοπικές Αρχές «είναι πολύ καλό», βλέποντας πως η παρουσία της αποτελεί μια ευκαιρία, κάνοντας την περιοχή πιο ελκυστική και για άλλους.

«Γνωρίζαμε ότι δεν θα βρούμε εκατοντάδες senior developers στην περιοχή, αλλά με όλα τα πανεπιστήμια θα προσελκύαμε τα junior ταλέντα, που ήταν και η στόχευση, ώστε να επενδύσει σε αυτά η εταιρεία» δήλωσε ο κ. Deutscher. Πλέον, η TeamViewer στοχεύει και σε senior ταλέντα (όχι όμως σε μεγάλο αριθμό τέτοιων για το 2021), που θα ανοίξουν τον δρόμο και για νέες junior προσλήψεις.

Όσον αφορά στο θέμα της τηλεεργασίας και το εάν αυτή έχει έρθει για να μείνει, ο επικεφαλής της TeamViewer Greece τόνισε πως δεν πιστεύει ότι η αποκλειστικά εξ αποστάσεως εργασία είναι το μέλλον, καθώς υπάρχει η ανάγκη να βλέπει ο ένας τον άλλο, όπως, για παράδειγμα, σε περιπτώσεις workshops. «Το μέλλον της εργασίας θα είναι ένας συνδυασμός των δύο, αλλά θα πρέπει να υπάρχει και μια παρουσία στο γραφείο» σημείωσε χαρακτηριστικά.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr