NEWSFLASH...
Επιχειρήσεις & Know-how
ανάγνωση

Γιατί οι επιχειρήσεις μεταφέρουν την έδρα τους στη Βουλγαρία;

Γιατί οι επιχειρήσεις μεταφέρουν την έδρα τους στη Βουλγαρία;

​Τις δύσκολες ημέρες τις οποίες διανύουμε, γίνεται όλο και πιο δύσκολo για έναν επίδοξο επιχειρηματία να προβεί στο άνοιγμα μια νέας επιχείρησης. Και ακόμα δυσκολότερο για κάποιον, που είναι ήδη επιχειρηματίας, να διατηρήσει την επιχείρησή του, βλέποντας τους τζίρους να μειώνονται ακόμα και κατά 90% μέσα στο 2020.

Το πρόβλημα της ίδρυσης ή της διατήρησης μίας επιχείρησης είναι ακόμη πιο έντονο για εκείνους τους επιχειρηματίες οι οποίοι καλούνται να διατηρήσουν την επιχείρησή τους στη Μεγάλη Βρετανία, δεδομένου ότι πέραν των συνεχόμενων lockdown, πρέπει να αντιμετωπίσουν και το απροσπέλαστο τείχος που ονομάζεται Brexit. Εκατοντάδες επιχειρήσεις βάζουν λουκέτα στη Μεγάλη Βρετανία και ακόμα περισσότερες προσπαθούν να μεταφέρουν την έδρα τους σε χώρες εντός Ευρωπαϊκών συνόρων.

Οι πιο ελκυστικές χώρες για μεταφορά της φορολογικής έδρας για τους επιχειρηματίες της Μεγάλης Βρετανίας είναι η Βουλγαρία και η Κύπρος, για φορολογικούς και γραφειοκρατικούς λόγους. Ωστόσο, η δεύτερη εξ αυτών δεν αποτελεί πρόσφορο έδαφος για ορισμένους επαγγελματίες, λόγω του γεγονότος ότι πρόκειται για νησί, και ως εκ τούτου δεν μπορεί να εξυπηρετήσει συμφέροντα μεταφορικών και άλλων υπηρεσιών.

Όσον αφορά στο θέμα της μετάβασης επιχειρήσεων από το City του Λονδίνου στη Σόφια, η εταιρεία Startify BG, κατά το τελευταίο χρονικό διάστημα, έχει προσφέρει τις υπηρεσίες της σε περισσότερες από 60 επιχειρήσεις, λειτουργώντας ως γέφυρα για μετάβαση της έδρας της επιχείρησής στο φορολογικό παράδεισο της Βουλγαρίας.

Σταθερή φορολογία, που ανέρχεται σε ποσοστό 10% για μικρές επιχειρήσεις, πολύ χαμηλό κόστος ίδρυσης για μια εταιρεία LTD, τραπεζικό κεφάλαιο ίδρυσης μόλις 1€, πάγια λειτουργικά έξοδα χαμηλότερα των 200€ μηνιαίως, μηδενική προκαταβολή φόρου, εταιρικό αυτοκίνητο με ξένες πινακίδες χωρίς τα υπέρογκα τέλη κυκλοφορίας του ελληνικού συστήματος, είναι μερικά από τα προνόμια που μπορεί να απολαύσει ένας Έλληνας επιχειρηματίας με έδρα τη Βουλγαρία. Επιχειρήσεις, που διατηρούν e-shop, όπως και εταιρείες παροχής υπηρεσιών με ελληνικό ή αγγλικό domain name, είναι κάποιες που έχουν αποφασίσει να μεταφέρουν την έδρα τους.

Η κατάσταση για ένα επιχειρηματία της Μεγάλης Βρετανίας την σήμερον ημέρα βρίσκεται πλέον εκτός ελέγχου με βάση τα δεδομένα, που έρχονται στα χέρια μας εν μέσω covid και Brexit. Μικρές επιχειρήσεις, αλλά και εταιρείες μεγάλου βεληνεκούς του Λονδίνου, δεν μπορούν πλέον να αντέξουν τα συνεχόμενα lockdowns, αλλά και το τεράστιο εμπόδιο το οποίο ονομάζεται Brexit.

Όλες οι επιχειρήσεις, που αποφάσισαν να κάνουν αυτό το βήμα, από τον πρώτο κιόλας μήνα μεταφοράς της φορολογικής τους έδρας στη Βουλγαρία, έχουν διαπιστώσει τεράστιες διαφορές στον τζίρους τους, οι οποίες οφείλονται στα ελάχιστα λειτουργικά έξοδα, που είναι ακόμα και 300% μικρότερα, συγκριτικά με το Λονδίνο ή ακόμα και την Ελλάδα.

Λαμβάνοντας υπόψη όσα αντιμετωπίζουμε στην καθημερινότητά μας, αλλά και τον ρυθμό, που τρέχουν οι καταστάσεις γύρω μας, με την ηλεκτρονικοποίηση του χρήματος αλλά και των επιχειρήσεων λιανικής πώλησης, οι επιχειρήσεις σε μερικά χρόνια θα αποτελούν απλά ένα website, χωρίς να παίζει ρόλο πού βρίσκονται οι εγκαταστάσεις τους ή ενδεχομένως οι αποθήκες τους, καθώς και πού εκδίδονται τα τιμολόγια πώλησης και αγορών.

Τροφή για σκέψη ή ευκαιρία για ραγδαία ανάπτυξη;

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr