NEWSFLASH...
ανάγνωση

Ελένη Σωτηρίου: Η Θεσσαλονίκη διαθέτει πλεονέκτημα στην διεκδίκηση μεγάλων διοργανώσεων

Ελένη Σωτηρίου: Η Θεσσαλονίκη διαθέτει πλεονέκτημα στην διεκδίκηση μεγάλων διοργανώσεων

Τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της ΔΕΘ και της πόλης της Θεσσαλονίκης διευκρινίζει σε μία πολύ σύντομη συνέντευξή της στο epixeiro.gr η Γενική Διευθύντρια του Thessaloniki Convention Bureau, Ελένη Σωτηρίου.

Με γνώση και με σαφήνεια μάς εξηγεί γιατί η Θεσσαλονίκη και ο συνεδριακός τουρισμός της πόλης θα καταφέρει να επανακάμψει πολύ γρήγορα. Καταλύτης στην ανάπτυξη τα μεγάλα έργα υποδομών, η κουλτούρα της πόλης, το τοπόσημό της, η ΔΕΘ και η μεγάλη πολιτιστική της κληρονομία.

Μπορεί και πώς η ανάπλαση της ΔΕΘ θα συμβάλλει στην ενίσχυση του συνεδριακού τουρισμού στην Θεσσαλονίκη;

Η παγκόσμια τουριστική και συνεδριακή αγορά διεθνώς βρίσκεται σε κρίση και ο ανταγωνισμός μεταξύ των προορισμών θα είναι σκληρός στην προσπάθειά τους να αντισταθμίσουν τις απώλειες, όχι μόνο μιας χρονιάς όπως όλοι πιστεύαμε, αλλά καθώς φαίνεται πολύ μεγαλύτερου διαστήματος. Η σταδιακή επανάκαμψη, που για τη βιομηχανία των συναντήσεων θα πάρει περισσότερο χρόνο από ό,τι για άλλα τουριστικά προϊόντα, τοποθετείται οπωσδήποτε μετά το 2022. Και θα βρει τη Θεσσαλονίκη με ολοκληρωμένο το νέο αεροδρόμιο, μια εξαιρετικά σημαντική αναβάθμιση στις υποδομές υποδοχής επισκεπτών και ένα νέο εξίσου σημαντικό για τη MICE αγορά project υπό κατασκευή, το νέο εκθεσιακό και συνεδριακό κέντρο της ΔΕΘ, απόλυτα λειτουργικό και φιλικό προς το περιβάλλον. Με το συνδυασμό αυτών των δύο, θα μπορέσει η πόλη να επανακάμψει στις αγορές δυναμικά, με νέο, σύγχρονο πρόσωπο, έτοιμη να ανταποκριθεί στις διαφοροποιημένες ανάγκες των διοργανωτών συνεδρίων και να αντιμετωπίσει την πρόκληση του ανταγωνισμού.

Παράθεση - epixeiro.gr

Η πόλη της Θεσσαλονίκης θα επανακάμψει στις αγορές δυναμικά με νέο σύγχρονο πρόσωπο

Πώς μπορεί το Thessaloniki Convention Bureau να ενισχύσει την προσπάθεια αυτή;

Το Thessaloniki Convention Bureau, ως ο επίσημος φορέας προώθησης του προορισμού στη διεθνή συνεδριακή αγορά, βασίζει τις ενέργειες προβολής της πόλης στην ανάδειξη των συνεδριακών υποδομών της σε συνδυασμό με τα μοναδικά χαρακτηριστικά της, που την καθιστούν ελκυστική και για τους διοργανωτές συνεδρίων αλλά και για τους συμμετέχοντες σε αυτά. Η ΔΕΘ, ιδρυτικό μέλος του TCB και το μεγαλύτερο συνεδριακό και εκθεσιακό κέντρο της πόλης, σε προνομιακή τοποθεσία κοντά στα μεγάλα μουσεία, στην παραλία, σε ξενοδοχεία και εστιατόρια, αποτελεί ένα κύριο συγκριτικό πλεονέκτημα για τη διεκδίκηση μεγάλων διοργανώσεων. Η αναβάθμιση και ο εκσυγχρονισμός του θα συμβάλει αποτελεσματικά στην προσέγγιση νέων πελατών, ενισχύοντας το portfolio του TCB για τη δυναμική αντιμετώπιση των νέων σύγχρονων αναγκών της αγοράς. Φαίνεται ότι οι μικρότεροι προορισμοί, πιο φιλικοί στους επισκέπτες, καθώς θεωρούνται περισσότερο ασφαλείς από τις μεγαλύτερες πόλεις, θα ανακάμψουν νωρίτερα και η νέα στρατηγική που σχεδιάζει το TCB, κυρίως με ψηφιακά εργαλεία, στοχεύει ακριβώς προς αυτή την κατεύθυνση. Η τεχνογνωσία που έχουμε αποκτήσει, η συμμετοχή μας σε διεθνείς οργανισμούς, ένα ευρύ δίκτυο επαφών ανάμεσα στην κοινότητα διοργανωτών υποστηρίζουν τις επόμενες κινήσεις μας. Κύριος στόχος επίσης, είναι η στήριξη και η ενδυνάμωση των μελών μας που έχουν ήδη επιδείξει μεγάλη ανθεκτικότητα και ικανότητα προσαρμογής στις νέες συνθήκες.

Ποια θα είναι τα εν δυνάμει μερίδια που μπορεί να αποκτήσει η πόλη της Θεσσαλονίκης;

Αυτή ακριβώς είναι και η δυσκολία την εποχή αυτή, να προσδιοριστούν οι εν δυνάμει αγορές, τα νέα μερίδια της αγοράς. Αν και με όρους του 2019, αυτοί οι στρατηγικοί στόχοι ήταν προσδιορισμένοι στην ενίσχυση της θέσης του προορισμού στη Νοτιοανατολική Ευρώπη και στην αγορά κινήτρων, σήμερα η απάντηση εξαρτάται από το ρυθμό ανάκαμψης των επιμέρους αγορών. Χρειάζεται μια προσεκτική ανάλυση των δεδομένων διεθνώς για να προχωρήσουμε με ακρίβεια και να κάνουμε την απαραίτητη προσαρμογή στο σχεδιασμό. Προς το παρόν ενισχύουμε την αναγνωρισιμότητα, προβάλουμε τις υποδομές και παρακολουθούμε στενά τις διεθνείς τάσεις.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr