NEWSFLASH...
ανάγνωση

Περικλής Μαρκούσης: ​Ιατρικός & Συνεδριακός Τουρισμός - Destination ΔΕΘ ​

Περικλής Μαρκούσης: ​Ιατρικός & Συνεδριακός Τουρισμός - Destination ΔΕΘ    ​

«Στην αιχμή του δόρατος θα βρεθεί η ζήτηση των υπηρεσιών υγείας και ο τουρισμός υγείας στην μετά κορονοϊό εποχή», δηλώνει στο epixeiro.gr ο Περικλής Μαρκούσης MSc, Γενικός Διευθυντής Ινστιτούτου Οφθαλμολογίας & Μικροχειρουργικής Ophthalmica.

«Η αυξημένη ζήτηση αναμένεται να αποτελέσει πυλώνα ανάκαμψης για την ελληνική οικονομία. Στο πλαίσιο αυτό η ΔΕΘ δρα ως καταλύτης στον τομέα του αλληλεπιδραστικού συνεδριακού τουρισμού» σημειώνει ο κ. Μαρκούσης. «Στα μεγάλα συγκριτικά πλεονεκτήματα που διαθέτουν οι διοργανωτές για να προσελκύσουν συνέδρους και να προωθήσουν το προϊόν η μεγάλη πολιτιστική κληρονομιά της Θεσσαλονίκης, η γαστρονομική παράδοση, η ακτογραμμή της πόλης κ.ά. Ακόμα μεγαλύτερο πλεονέκτημα ότι οι φορείς της Θεσσαλονίκης είναι ενωμένοι και αλληλούποστηρίζουν τις δράσεις με στόχο το ένα και κοινό όφελος της ανάπτυξης της πόλης και τη βελτίωση της καθημερινότητας τους.»

Αναλυτικά ο κ. Μαρκούσης αναφέρει ότι:

Στην μετά Covid-19 εποχή πιθανότατα θα κυριαρχήσει η πρόληψη και ο προ-συμπτωματικός έλεγχος. Η Ελλάδα μπορεί να πάρει σημαντικό μερίδιο από την παγκόσμια ζήτηση υπηρεσιών υγείας και ο τουρισμός υγείας θα πρέπει να αποδειχθεί πυλώνας ανάκαμψης, χαρίζοντας ώθηση κι ενισχύοντας σημαντικά τις αναπτυξιακές προοπτικές της ελληνικής οικονομίας μετά την πανδημία.

Η Δ.Ε.Θ., η «μητέρα» των εκθέσεων με B2C, B2B και B2G χαρακτηριστικά και επίκεντρο την επιχειρηματικότητα, αποτελεί πολύτιμο εργαλείο για την προβολή πιστοποιημένων οφθαλμολογικών χειρουργικών επεμβάσεων χωρίς νοσηλεία, όπως οι διαθλαστικές επεμβάσεις με Laser, με την χώρα μας να πρωτοπορεί στις τεχνικές Femto-LASIK & Trans-PRK, διαθέτοντας άρτιες υποδομές ODC, υπερσύγχρονο εξοπλισμό και ασύγκριτο know - how ιατρικών επιδόσεων.

Ο κορυφαίος θεσμός της Θεσσαλονίκης, είναι σε θέση συντονισμένα να αποδειχθεί και καταλυτικός παράγοντας για τη χάραξη οραματικής στρατηγικής στον τομέα του αλληλεπιδραστικού συνεδριακού τουρισμού. Σύμφωνα με τα στοιχεία του ICCA, η Θεσσαλονίκη κερδίζει θέσεις στην ευρωπαϊκή κατάταξη τα τελευταία έτη. Τα διεθνή ιατρικά συνέδρια, στη χώρα που γέννησε τις επιστήμες, αντανακλούν τη σημασία των καινοτόμων επιτευγμάτων κι εξυψώνουν την πολιτιστική ζωή. Η εμπειρία και η φαντασία των Ελλήνων διοργανωτών εξασφαλίζουν στους συμμετέχοντες μια παραγωγική και επιμορφωτική διαμονή, συνδυάζοντας τη γαστρονομική παράδοση, μια ατελείωτη ακτογραμμή, το wellness shopping, επισκέψεις σε ιστορικούς - αρχαιολογικούς χώρους, αθλητικά events κ.ά.

Το «Thessaloniki Course in Ophthalmology», μέσα στα τελευταία δέκα χρόνια που διεξάγεται ανά διετία στη Θεσσαλονίκη, έχει καταφέρει να γίνει ένα από τα πιο δημοφιλή οφθαλμολογικά συμπόσια στη χώρα μας και αναπόσπαστο κομμάτι της εκπαίδευσης, όχι μόνο των Ελλήνων οφθαλμιάτρων, αλλά και επαγγελματιών υγείας από τα Βαλκάνια. Στα διαδραστικά panels συμμετέχουν διεθνούς φήμης invited speakers, οι περισσότεροι καθηγητές του «Moorfields Eye Hospital» του Λονδίνου και αυθεντίες στην υποειδικότητά τους, καλύπτοντας όλο το φάσμα της σύγχρονης οφθαλμολογίας και προωθώντας δυναμικά το ελληνικό συνεδριακό προϊόν. Το 5ο κατά σειρά course θα διεξαχθεί, αισίως, 01 - 03 Οκτωβρίου 2021 και ευελπιστούμε να το απολαύσουμε επιτέλους με φυσική παρουσία.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr