NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Επιχειρηματικά Νέα
ανάγνωση

Η Google βάζει το Android και τις υπηρεσίες cloud στα αυτοκίνητα της Ford

Η Google βάζει το Android και τις υπηρεσίες cloud στα αυτοκίνητα της Ford

Η Ford και η Google προχώρησαν στη σύναψη εξαετούς συμφωνίας που θα καταστήσει τον τεχνολογικό γίγαντα υπεύθυνο για μεγάλο μέρος της αυξανόμενης συνδεσιμότητας των οχημάτων της εταιρείας. Η Google θα παρέχει, επίσης, cloud computing και άλλες τεχνολογικές υπηρεσίες.

Η συνεργασία έχει σχεδιαστεί για να βελτιώσει τις λειτουργίες της Ford και να επιταχύνει ένα τρέχον σχέδιο αναδιάρθρωσης 11 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Σηματοδοτεί μια σημαντική αλλαγή για την συγκεκριμένη αυτοκινητοβιομηχανία, η οποία ξόδεψε εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια ετησίως τα τελευταία χρόνια για την ανάπτυξη και συντήρηση τέτοιων συστημάτων.

Θα δώσει, επίσης, στην Google έναν νέο πελάτη για την τεχνολογία cloud computing που προσφέρει, η οποία υστερεί έναντι των ανταγωνιστών της Amazon και της Microsoft σε μερίδιο αγοράς. Η συμφωνία δεν είναι αποκλειστική, επιτρέποντας στις εταιρείες να χρησιμοποιούν άλλα cloud ή υπάρχοντα κέντρα δεδομένων της Ford.

Βάσει της συμφωνίας, τα οχήματα Ford και Lincoln θα διαθέτουν Android, τον Βοηθό Google, τους Χάρτες Google και το Google Play από το 2023, ενώ το cloud της Google θα επιτρέπει και άλλους τύπους υπηρεσιών.

Για παράδειγμα, η Google είπε ότι η Ford προσπαθεί να χρησιμοποιήσει το cloud του τεχνολογικού γίγαντα για να δημιουργήσει ένα σύστημα για την αποστολή μηνυμάτων στους πελάτες σχετικά με τις δυνατότητες συντήρησης ή ανταλλαγής.

Η Google θα βοηθήσει επίσης τη Ford να χρησιμοποιήσει τεχνητή νοημοσύνη σε τομείς όπως η εφοδιαστική αλυσίδα και η κατασκευή.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr