NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

Αυτή η κυβέρνηση έφτιαξε δικό της browser για να υποστηρίξει το «νεκρό» Flash Player

Αυτή η κυβέρνηση έφτιαξε δικό της browser για να υποστηρίξει το «νεκρό» Flash Player

​Οι φορολογικές Αρχές της Νότιας Αφρικής κυκλοφόρησαν αυτήν την εβδομάδα τον δικό τους προσαρμοσμένο web browser με μοναδικό σκοπό την υποστήριξη του Adobe Flash Player (που έχει σταματήσει να υποστηρίζεται επίσημα, λόγω προβλημάτων ασφαλείας), αντί να μεταφέρει τον υπάρχοντα ιστότοπό της σε μοντέρνα πρότυπα.

Το Flash Player έφτασε στο επίσημο τέλος του κύκλου ζωής του (EOL) στις 31 Δεκεμβρίου 2020, όταν η Adobe σταμάτησε επίσημα να υποστηρίζει το λογισμικό. Για να αποφευχθεί η συνέχιση της χρήσης της εφαρμογής εις βάρος των χρηστών και της ασφάλειάς τους, η εταιρεία άρχισε επίσης να αποκλείει την αναπαραγωγή περιεχομένου Flash από τις 12 Ιανουαρίου.

Όπως έγραψε η South African Revenue Service (SARS) στο Twitter στις 12 Ιανουαρίου, ο οργανισμός επηρεάστηκε από την απενεργοποίηση της Flash και, από την ημέρα εκείνη, δεν μπορούσε να λάβει φορολογικές δηλώσεις μέσω της διαδικτυακής πύλης της.

Ωστόσο, η κυβέρνηση της Νοτίου Αφρικής αποφάσισε να λάβει μία από τις πιο εντυπωσιακές αποφάσεις στην ιστορία των κακών τεχνολογικών αποφάσεων και να κυκλοφορήσει το δικό της πρόγραμμα περιήγησης στον ιστό, υποστηρίζοντας και την Flash.

Η εφαρμογή διατέθηκε τη Δευτέρα στον επίσημο ιστότοπο της Αρχής, με το SARS eFiling να αποτελεί μια απογυμνωμένη έκδοση του προγράμματος περιήγησης Chromium που έχει δύο στόχους: να ενεργοποιήσει την υποστήριξη Flash και να επιτρέψει στους χρήστες να έχουν πρόσβαση στον ιστότοπο SARS eFiling.

Εντούτοις, δεν είναι μόνο οι Αρχές της Ν. Αφρικής που αντιμετώπισαν παρόμοια προβλήματα και βρήκαν παρόμοιες λύσεις. Το σιδηροδρομικό σύστημα στην πόλη Νταλιάν της βόρειας Κίνας κατέρρευσε πριν από μερικές ημέρες, για έως και 20 ώρες, αφότου σταμάτησε να λειτουργεί το λογισμικό Adobe Flash.

Το χάος στην Κίνα δημιουργήθηκε όταν η China Railway Shenyang απέτυχε να απενεργοποιήσει ή να αντικαταστήσει την Flash εγκαίρως στα συστήματα της, οδηγώντας σε πλήρη διακοπή λειτουργίας των σιδηροδρόμων της πόλης.

Σύμφωνα με τις σχετικές πληροφορίες, το προσωπικό δεν μπορούσε να δει τα διαγράμματα λειτουργίας των τρένων, να δημιουργήσει χρονοδιαγράμματα και να οργανώσει σχέδια διακλάδωσης.

Οι αρχές έλυσαν το πρόβλημα εγκαθιστώντας μια πειρατική έκδοση του Flash την επόμενη ημέρα.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr