NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Επιχειρηματικά Νέα
ανάγνωση

Ο Jeff Bezos αποχωρεί από τη θέση του CEO της Amazon

Ο Jeff Bezos αποχωρεί από τη θέση του CEO της Amazon

Η Amazon ανακοίνωσε ότι ο CEO των Amazon Web Services, Andy Jassy, θα αντικαταστήσει τον Jeff Bezos ως CEO της εταιρείας στο τρίτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους. Ο Bezos θα μεταβεί στον ρόλο του εκτελεστικού προέδρου.

«Το να είσαι διευθύνων σύμβουλος της Amazon είναι μια βαθιά ευθύνη και χρονοβόρα. Όταν έχεις τέτοια ευθύνη, είναι δύσκολο να δώσεις προσοχή σε οτιδήποτε άλλο», σχολίασε ο Bezos. «Ως Exec Chair θα συνεχίσω να συμμετέχω σε σημαντικές πρωτοβουλίες της Amazon, αλλά θα έχω επίσης το χρόνο και την ενέργεια που χρειάζομαι για να επικεντρωθώ στο Day One Fund, το Bezos Earth Fund, τη Blue Origin, την Washington Post και τα άλλα μου πάθη».

Ο Bezos διετέλεσε Διευθύνων Σύμβουλος της Amazon από τότε που ίδρυσε την εταιρεία το 1994 και ήταν επικεφαλής του γίγαντα του ηλεκτρονικού εμπορίου καθώς εξελίχθηκε από ένα διαδικτυακό βιβλιοπωλείο σε μια από τις κυρίαρχες εταιρείες τεχνολογίας στον κόσμο.

Ο Jassy έγινε μέλος της εταιρείας το 1997. Είναι επικεφαλής της Amazon Web Services από τότε που ιδρύθηκε το 2003 και διορίστηκε Διευθύνων Σύμβουλος της AWS το 2016.

Η εταιρεία παρουσίασε επίσης το καλύτερο τρίμηνο σε έσοδα όλων των εποχών, στα 125,56 δισεκατομμύρια δολάρια, ωθώντας την να ξεπεράσει το όριο των 100 δισεκατομμυρίων δολαρίων για πρώτη φορά.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr