NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Επιχειρηματικά Νέα
ανάγνωση

Facebook: Δεν ελέγχουμε «το μυαλό των χρηστών» σε σκοτεινά δωμάτια τύπου Star Trek

Facebook: Δεν ελέγχουμε «το μυαλό των χρηστών» σε σκοτεινά δωμάτια τύπου Star Trek

Ο Nick Clegg, αντιπρόεδρος στην Facebook του τομέα παγκοσμίων υποθέσεων, προχώρησε στη δημοσίευση μιας ανοιχτής επιστολής, για να διευκρινίσει ότι η πλατφόρμα δεν «ελέγχει τα μυαλά των Ευρωπαίων» και ότι ο αλγόριθμός της δεν είναι η «κύρια αιτία της αυξανόμενης πόλωσης».

Ο Clegg, ο οποίος είναι επίσης πρώην αναπληρωτής πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου, έγραψε ότι η αντίληψη «ότι κάποιοι geeks της Silicon Valley ελέγχουν το μυαλό των Ευρωπαίων, λέγοντάς τους πώς να ψηφίσουν και τι να σκεφτούν» ήταν «βαθιά λάθος».

«Η καρικατούρα με τις σκιώδεις μορφές με στολές Star Trek που χειραγωγούν τα νευρικά μας μονοπάτια σε σκοτεινούς ψηφιακούς χώρους ελέγχου μπορεί να είναι ωραία για την τηλεόραση, αλλά δεν κάνει την καρικατούρα αληθινή», συνέχισε ο Clegg

Η επιστολή του έρχεται ως απάντηση στον Mathias Döpfner, διευθύνοντα σύμβουλο του ομίλου Axel Springer, ο οποίος έγραψε στην Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ursula von der Leyen για τις ανησυχίες του σχετικά με τη στόχευση μέσω δεδομένων στο Facebook, που «αναλύει τι κάνουμε, τι θέλουμε και αποφασίζει τι πρέπει να θέλουμε».

«Γνωρίζοντας ότι σκεφτόμαστε να αγοράσουμε ένα νέο αυτοκίνητο, ενισχύει την επιθυμία μας και μας στέλνει προτάσεις. Στην πραγματικότητα, οι κατασκευαστές των προτεινόμενων προϊόντων πληρώνουν τις πλατφόρμες για να το κάνουν αυτό», έγραψε ο Döpfner.

Εκτός από την προσπάθεια υποβάθμισης της επιρροής που έχει το Facebook στους χρήστες του, ο Clegg ισχυρίστηκε επίσης ότι τα κοινωνικά μέσα δεν είναι «η κύρια αιτία της αυξανόμενης πόλωσης» και ότι οι λίστες φίλων των χρηστών είναι πιο σημαντικές.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr