NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

Η κινεζική Xiaomi ξεκινά την παραγωγή smartphone στη γειτονική Τουρκία

Η κινεζική Xiaomi ξεκινά την παραγωγή smartphone στη γειτονική Τουρκία

Η κινεζική εταιρεία τεχνολογίας Xiaomi ετοιμάζεται να ξεκινήσει την παραγωγή smartphone στην Τουρκία κατά το πρώτο τρίμηνο του έτους, όπως μεταδίδουν τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης, επικαλούμενα επίσημες ανακοινώσεις της εταιρείας.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Xiaomi Turkey, Usher Liu, δήλωσε ότι στοχεύει πάντα να συνεχίζει ένα βήμα παραπέρα, διατηρώντας και όχι μειώνοντας τις επενδύσεις στην Τουρκία, η οποία είναι μια από τις πολυτιμότερες αγορές για την εταιρεία.

Η παραγωγή στη χώρα θα ξεκινήσει σε ένα εργοστάσιο έκτασης περίπου 14.000 τετραγωνικών μέτρων. Το εργοστάσιο, το οποίο αναπτύσσεται σε συνεργασία με την Salcomp, θα έχει ετήσια παραγωγική ικανότητα 5 εκατομμυρίων κινητών τηλεφώνων. Με την επένδυση, το brand θα προσφέρει επίσης απασχόληση για περίπου 2.000 άτομα.

Ο Liu είπε ότι μία από τις κύριες πολιτικές της εταιρείας είναι να γίνονται μέρος των περιοχών στις οποίες εισέρχονται δημιουργώντας προστιθέμενη αξία, σημειώνοντας ότι είναι ικανοποιημένοι που η Τουρκία είναι η τέταρτη χώρα στην οποία θα ξεκινήσει η παραγωγή. Η Xiaomi άνοιξε το πρώτο της κατάστημα στην Κωνσταντινούπολη, επίσης το πρώτο στην Τουρκία, το 2018.

Μιλώντας για την παραγωγή, ο διευθυντής της Salcomp Europe, David Chang, είπε ότι συνεχίζουν τα σχέδιά τους για να βοηθήσουν την Τουρκία με τις νέες τεχνολογίες και για να φέρουν τους Τούρκους παραγωγούς ένα βήμα μπροστά στη διεθνή αγορά. Είπε ότι αυτή η επένδυση, η οποία στοχεύει επίσης στη συμβολή στην οικονομία της χώρας, είναι μόνο η αρχή.

Εν τω μεταξύ, άλλοι κινέζοι κατασκευαστές τηλεφώνων, όπως η Tecno και η Oppo, ετοιμάζονται επίσης να βάλουν στα ράφια των καταστημάτων συσκευές που παράγονται εντός της Τουρκίας, ενώ τα κινητά τηλέφωνα της κορεατικής Samsung που παράγονται εντός συνόρων έχουν ήδη φτάσει στην αγορά.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr