NEWSFLASH...
ανάγνωση

Δράσεις που φέρουν την «υπογραφή» έξι φορέων

Δράσεις που φέρουν την «υπογραφή» έξι φορέων

Έξι επιχειρηματικοί φορείς της Θεσσαλονίκης έχουν συνενώσει τις δυνάμεις τους για να ιδρύσουν το “Δίκτυο” με σκοπό να γεφυρώσουν τον επιχειρηματικό κόσμο με την κοινωνία.

Το «Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης & Αρωγής» είναι μία μη αστική κερδοσκοπική εταιρία και αποτελεί σύμπραξη των σημαντικότερων φορέων της πόλης, του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης (ΕΒΕΘ), του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης (ΒΕΘ), του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης (ΕΕΘ), του Συνδέσμου Βιομηχανιών Ελλάδος (ΣΒΕ), του Συνδέσμου Εξαγωγέων (ΣΕΒΕ) και του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης (ΕΣΘ). Πρόεδρός του είναι ο κ. Νικόλαος Πέντζος.

Η δράση του Δικτύου ξεκίνησε πριν από αρκετά χρόνια και μέχρι σήμερα έχει υλοποιήσει δεκάδες προγράμματα, τα οποία έχουν προσφέρει ανακούφιση άμεσα ή έμμεσα σε εκατοντάδες χιλιάδες άτομα χωρίς καμία διάκριση

Μερικά από αυτά όπως την Συνεργασία Δικτύου Κοινωνικής Αλληλεγγύης & Αρωγής και του Διαδριατικού Αγωγού Φυσικού Αερίου (ΤΑΡ) θα παρουσιάσει το epixeiro.gr στο Αφιέρωμα: Θεσσαλονίκη Ανάπτυξη σε Πέντε Πυλώνες.

Από την υπογραφή συνεργασίας μέχρι σήμερα

Το Μάιο του 2016, υπογράφηκε Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ του Δικτύου και του ΤΑΡ. Ένας πολύ σημαντικός αναπτυξιακός οργανισμός για την πατρίδα μας, όπως είναι ο ΤΑΡ, αποφάσισε να εμπιστευτεί το Δίκτυο για την υλοποίηση προγραμμάτων υποστήριξης ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων. Μέσω αυτής της συνεργασίας, θα ικανοποιηθούν πληθώρα αναγκών των τοπικών κοινωνιών.

Από το 2016 έως το 2018 πραγματοποιήθηκαν πολλές δράσεις ΕΚΕ, χαρακτηριστικά αναφέρουμε 1 seatrac ράμπα πρόσβασης ΑΜΕΑ στο Δήμο Αβδήρων, ανακαίνιση παιδιατρικής κλινικής στο Σισμανόγλειο Νοσοκομείο Κομοτηνής, οχήματα πλύσεως κάδων στους Δήμους Ν. Ζίχνης & Ηράκλειας Σερρών, γραφομηχανές braille στον πανελλήνιο σύνδεσμο τυφλών Καβάλας, ένα σχολικό λεωφορείο στο Σύλλογο Αυτισμός Ελπίδα και πολλά άλλα.

Στο πλαίσιο της συνεργασίας αυτής για το έτος 2019 παραδόθηκαν:

  • στο Γενικό Νοσοκομείο Κιλκίς ένα ασθενοφόρο και μια κινητή μονάδα για τις ανάγκες των κατοίκων του Δήμου Κιλκίς,
  • Κεντρική θέρμανση στο ΕΕΕΕΚ Γενισέας,
  • Οικιακός Εξοπλισμός στο ίδρυμα «Άγιοι Θεόδωροι»,
  • Εξοπλισμός γραφείου στο ίδρυμα «Άγιος Βασίλειος»,
  • Ορειβατικός εξοπλισμός στην Ελληνική Ομάδα Διάσωσης,
  • Εξοπλισμός γραφείου στο ΚΕΜΕΑΚ

Για το έτος 2020 ο ΤΑΡ σε συνεργασία με το Δίκτυο παρέδωσε:

  • Δασοπονικό εξοπλισμό στον Σύλλογο Φίλων Περιβάλλοντος Καστοριάς και στο Φυσιολατρικό Πολιτιστικό Σύλλογο Μεσοποταμίας,
  • Γεωργικά Μηχανήματα στο Δήμο Λαγκαδά,
  • Εξοπλισμός Γραφείου στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και στο Εργατικό Κέντρο Καστοριάς,
  • Διασωστικό Εξοπλισμό στην 4η ΕΜΑΚ Κομοτηνής

Το Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης & Αρωγής υπέγραψε Μνημόνια Συνεργασίας ενισχύοντας έτσι την αξιοπιστία του με τους παρακάτω: Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, Δήμος Θεσσαλονίκης, Δήμος Πυλαίας Χορτιάτη, Περιφερειακή Ένωση Δήμων, Δήμος Παύλου Μελά, Κέντρο Αειφορίας.

Σημειώνεται ότι το «Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης & Αρωγής» αποτελεί σύμπραξη των σημαντικότερων φορέων της πόλης, του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης (ΕΒΕΘ), του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης (ΒΕΘ), του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης (ΕΕΘ), του Συνδέσμου Βιομηχανιών Ελλάδος (ΣΒΕ), του Συνδέσμου Εξαγωγέων (ΣΕΒΕ) και του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης (ΕΣΘ) με κύριο σκοπό την κινητοποίηση των μελών μας σε δράσεις Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης παρέχοντας βοήθεια στους συνανθρώπους μας και κυρίως στα παιδιά καθώς και την ανάπτυξη μιας κουλτούρας εθελοντισμού, αγάπης και αλληλεγγύης κυρίως προς τη νέα γενιά.

Το 2018 το Δίκτυο ψηφίστηκε από την Ελληνική Εθνική Επιτροπή της UNESCO ως βέλτιστη πρακτική για τη χώρα μας και παρουσιάστηκε στο ετήσιο παγκόσμιο συνέδριό της στο Παρίσι ως ελληνικό πετυχημένο project

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr