NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

Κίνα: Νέοι αντιμονοπωλιακοί κανόνες βάζουν στο στόχαστρο τους τεχνολογικούς γίγαντες

Κίνα: Νέοι αντιμονοπωλιακοί κανόνες βάζουν στο στόχαστρο τους τεχνολογικούς γίγαντες

Η ρυθμιστική αρχή της Κίνας παρουσίασε νέους αντιμονοπωλιακούς κανόνες την Κυριακή, που στοχεύουν στις πλατφόρμες διαδικτύου, ενισχύοντας τους υφιστάμενους περιορισμούς που αντιμετωπίζουν οι τεχνολογικοί γίγαντες της χώρας.

Οι νέοι κανόνες επισημοποιούν ένα παλαιότερο νομοσχέδιο κατά του μονοπωλίου που ανακοινώθηκε τον Νοέμβριο και αποσαφηνίζουν μια σειρά μονοπωλιακών πρακτικών που οι ρυθμιστικές αρχές σκοπεύουν να καταργήσουν.

Οι οδηγίες αναμένεται να ασκήσουν νέα πίεση στις κορυφαίες διαδικτυακές υπηρεσίες της χώρας, συμπεριλαμβανομένων υπηρεσιών ηλεκτρονικού εμπορίου όπως οι αγορές Taobao και Tmall. Θα καλύπτουν, επίσης, υπηρεσίες πληρωμών όπως το Alipay και το το WeChat Pay.

Οι κανόνες, που εκδόθηκαν από την Κρατική Διοίκηση για τον Κανονισμό της Αγοράς (SAMR), απαγορεύουν στις εταιρείες μια σειρά συμπεριφορών, συμπεριλαμβανομένου του να υποχρεώνουν τους εμπόρους να επιλέξουν μεταξύ των κορυφαίων πλατφόρμων της χώρας, μια μακροχρόνια πρακτική στην αγορά.

Η SAMR είπε ότι οι τελευταίες οδηγίες θα «σταματήσουν τις μονοπωλιακές συμπεριφορές και θα προστατεύσουν τον θεμιτό ανταγωνισμό στην αγορά».

Η ανακοίνωση ανέφερε, επίσης, ότι θα μπει τέλος στο price fixing, τον περιορισμό των τεχνολογιών και τη χρήση δεδομένων και αλγορίθμων για χειρισμό της αγοράς.

Σε ένα Q&A που συνοδεύει την ανακοίνωση, η SAMR σημείωσε ότι οι αναφορές σχετικά με τη συμπεριφορά του μονοπωλίου που σχετίζεται με το Διαδίκτυο αυξάνονταν και ότι αντιμετώπιζε προκλήσεις για τη ρύθμιση του κλάδου.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr