NEWSFLASH...
Coaching & Training
ανάγνωση

20 Μαθήματα Ζωής που αξίζει να κρατήσουμε

20 Μαθήματα Ζωής που αξίζει να κρατήσουμε

Το 2012 ήταν μια χρονιά - πρόκληση για όλους. Πολλά έγιναν και πολλά άλλαξαν. Αντί ευχών λοιπόν ας μιλήσουμε για κάτι πιο χρήσιμο μέρες που είναι. Τα πιο σημαντικά μαθήματα που μας άφησε η χρονιά που πέρασε. Ας κάνουμε το 2012 θεμέλιο για πρόοδο και ευτυχία για τα χρόνια που θα ακολουθήσουν από εδώ και στο εξής.

  1. Αν δεν έχουμε εμείς τον έλεγχο των σκέψεων μας θα τον έχει κάποιος άλλος. Μαθαίνουμε τεχνικές που μας επιτρέπουν να κάνουμε την επιλογή των σκέψεων μας μια συνειδητή διαδικασία. Μάθε περισσότερα για τις δυνατότητες του ΝLP και του διαλογισμού.
  2. Μπορείς να ανησυχήσεις όσο θέλεις. Μην περιμένεις όμως αυτό να αλλάξει θετικά τα πράγματα, αφού η συνεχής ανησυχία θα σε αδρανοποιήσει και θα σε παραπλανήσει.
  3. Η υγεία σου είναι αντικείμενο φροντίδας. Το συνεχές στρες μπορεί να νικήσει και το πιο δυνατό ανοσοποιητικό σύστημα. Η άσκηση και η ισορροπία μεταξύ δουλειάς και προσωπικής ζωής αποκτούν μεγαλύτερη βαρύτητα.
  4. Οι άνθρωποι που έχεις γύρω σου θα παίξουν ρόλο στην εξέλιξη της ζωής σου. Οι συνήθειες, οι συμπεριφορές και οι πεποιθήσεις των 5 πιο κοντινών μας ανθρώπων είναι άκρως μεταδοτικές. Επέλεξε με σοφία ποιους θα κρατήσεις και ποιους θα αφήσεις...
  5. Η στρατηγική της έλλειψης στρατηγικής είναι η στρατηγική της αποτυχίας.
  6. Δεν μπορούμε πάντα να ελέγξουμε τις συνθήκες γύρω μας. Είμαστε όμως πάντα ελεύθεροι να επιλέξουμε τον τρόπο με τον οποίο θα αντιδράσουμε σε αυτές.
  7. Οι μορφωμένοι του 21 αιώνα είναι εκείνοι που έμαθαν, θα ξεμάθουν για να ξαναμάθουν από την αρχή τι δουλεύει και τι όχι στην τωρινή εποχή.
  8. Η μόρφωση δημιουργεί επίγνωση και η επίγνωση δίνει την δυνατότητα σωστής επιλογής.
  9. Αυτά που αναβάλεις δεν είναι αυτά που δεν έχεις χρόνο να κάνεις. Είναι αυτά που φοβάσαι να αντιμετωπίσεις. Παίρνεις πίσω την αυτοπεποίθηση και την αυτοεκτίμηση σου κάθε φορά που διεκπεραιώνεις κάτι που συστηματικά απέφευγες.
  10. Σημαντικό δεν είναι να μόνο να αποφασίσουμε ποια είναι αυτά που πρέπει να κάνουμε. Σημαντικό είναι να αποφασίσουμε και αυτά που δεν πρέπει να κάνουμε καθώς καταναλώνουν πολύτιμο κομμάτι του χρόνου και της δημιουργικότητας μας άσκοπα.
  11. Ο πιο ψηλός ουρανοξύστης ξεκίνησε από μια απλή φτυαριά. Αληθινή ιστορία.
  12. Μπορείς να ξεχωρίσεις πότε κάποιος σου χαμογελάει ειλικρινά από το αν τα μάτια του συμμετέχουν στο χαμόγελο.
  13. Αυτό που ξεχωρίζει τον νικητή από τους υπόλοιπους είναι ότι εκείνος δεν τα παράτησε όταν οι υπόλοιποι το έκαναν.
  14. Το Όχι είναι μια πολύ χρήσιμη λέξη όταν χρησιμοποιείται με σύνεση και σοφία.
  15. Η μόνη μέτρηση που επαληθεύει τον δείκτη νοημοσύνης μας είναι εκείνη που μετράει τις πράξεις μας. Ένα λαμπρό μυαλό ακινητοποιημένο από τελειομανία δεν θα καταφέρει ούτε τα μισά από ένα μέτριο μυαλό που δουλεύει με πείσμα και επιμονή.
  16. Αυτοί που δεν αποτυγχάνουν ποτέ είναι εκείνοι που δεν προσπάθησαν.
  17. Δεν είναι τύχη αυτό που βλέπεις σε εκείνους που θαυμάζεις. Είναι επιμονή.
  18. Το πρώτο βήμα για την επιτυχία των στόχων μας είναι να πιστέψουμε ότι αξίζουμε τα οφέλη που θα μας φέρουν.
  19. Όσον αφορά τους ανθρώπους υπάρχουν τρεις κανόνες. Μην ξεχνάς εκείνους που σε βοήθησαν όταν βρέθηκες σε μια δύσκολη στιγμή, εκείνους που αδιαφόρησαν όταν βρέθηκες σε μια δύσκολη στιγμή και τέλος εκείνους που σε οδήγησαν σε μια δύσκολη στιγμή.
  20. Κάθε σήμερα που πέρασε ήταν το τέλος του κόσμου όπως τον ζήσαμε. Κάθε αύριο που έρχεται είναι η αρχή του κόσμου όπως θα τον ζήσουμε. Εσύ τι σκοπεύεις να κάνεις για να ζήσεις το αύριο που επιθυμείς;

Αν θέλει κάποιος να μάθει περισσότερα σχετικά με το πώς μπορεί να προγραμματίσει μια επιτυχημένη χρονιά μπορεί να παρακολουθήσει το σεμινάριο "Life Skills: Πρόγραμμα Ζωής 2013", το οποίο θα πραγματοποιηθεί στις 16 Ιανουαρίου. Η είσοδος είναι δωρεάν και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Για κρατήσεις θέσεων και περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να στείλετε μήνυμα στο elina@lifecoachelina.com.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr