NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Επιχειρηματικά Νέα
ανάγνωση

Η Volkswagen «ψάχνεται» με τα ιπτάμενα αυτοκίνητα στην κινεζική αγορά

Η Volkswagen «ψάχνεται» με τα ιπτάμενα αυτοκίνητα στην κινεζική αγορά
Φωτογραφία: Φωτογραφία αρχείου

Η Volkswagen προχωρά στη διεξαγωγή μιας μελέτης σκοπιμότητας στην Κίνα σχετικά με τα ιπτάμενα αυτοκίνητα, όπως δήλωσε η μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία της Ευρώπης την Τρίτη, μπαίνοντας σε μια λίστα εταιρειών που εξετάζουν τις συγκεκριμένες τεχνολογίες.

«Πέρα από την αυτόνομη οδήγηση, η έννοια του vertical mobility θα μπορούσε να είναι ένα επόμενο βήμα, όσον αφορά στην προσέγγιση μας προς την κινητικότητά στο μέλλον, ειδικά στην κινεζική αγορά», δήλωσε ο γερμανικός όμιλος.

«Επομένως, ερευνούμε πιθανά concepts και συνεργάτες σε μια μελέτη σκοπιμότητας για να προσδιορίσουμε τη δυνατότητα εκβιομηχάνισης αυτής της προσέγγισης».

Η Κίνα είναι η μεγαλύτερη αγορά αυτοκινήτων στον κόσμο και αντιπροσωπεύει επίσης το μεγαλύτερο μέρος των πωλήσεων της Volkswagen.

Τα νέα έρχονται καθώς εταιρείες, από νεοσύστατες μέχρι παγκόσμιες αυτοκινητοβιομηχανίες, αγωνίζονται να αναπτύξουν εμπορικά «ρομποταξί», ελπίζοντας να αποκτήσουν μερίδιο σε μια αγορά που η Morgan Stanley λέει ότι θα μπορούσε να ανέλθει σε 1,5 τρισεκατομμύρια δολάρια έως το 2040.

Εκτός από μεγάλους παίκτες όπως η Volkswagen και η Airbus, εταιρείες όπως η Joby με έδρα τις ΗΠΑ, η γερμανική Lilium και η Volocopter, των οποίων οι υποστηρικτές περιλαμβάνουν την Daimler και την Intel, ακολουθούν τέτοια σχέδια.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr