NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Επιχειρηματικά Νέα
ανάγνωση

Η εταιρεία με έσοδα δισεκατομμυρίων που λέει πως η εργάσιμη μέρα 9 - 5 «είναι νεκρή»

Η εταιρεία με έσοδα δισεκατομμυρίων που λέει πως η εργάσιμη μέρα 9 - 5 «είναι νεκρή»
10_02_2021 | 10:37 10_02_2021 | 10:38
epixeiro icon Ειδήσεις | Επιχειρηματικά Νέα, Διεθνή

Η Salesforce λέει ότι θα αφήσει τους περισσότερους υπαλλήλους της να εργάζονται εξ αποστάσεως ακόμη και μετά την πανδημία, τουλάχιστον για ένα μέρος της εβδομάδας. Άλλες μεγάλες εταιρείες τεχνολογίας, όπως το Twitter και το Facebook, έχουν κάνει παρόμοιες ανακοινώσεις.

Η Salesforce, η οποία είναι ο μεγαλύτερος ιδιωτικός εργοδότης της πόλης του Σαν Φρανσίσκο, δήλωσε την Τρίτη ότι θα επιτρέψει στους περισσότερους υπαλλήλους της να εργάζονται από το σπίτι, τουλάχιστον με μερική απασχόληση, σε μόνιμη βάση.

Αυτό σημαίνει ότι οι άνθρωποι θα βρίσκονται στο γραφείο από μία έως τρεις ημέρες την εβδομάδα. Οι υπάλληλοι που δεν ζουν κοντά σε ένα γραφείο ή έχουν ρόλους που δεν απαιτούν να βρίσκονται στο γραφείο θα εργάζονται εξ αποστάσεως με πλήρης απασχόληση.

Η Salesforce δήλωσε ότι το σχέδιό της προσφέρει στην εταιρεία καλύτερους τρόπους για να διευρύνει το εργατικό δυναμικό της σε νέες γεωγραφικές περιοχές και νέες κοινότητες πέρα από τα «παραδοσιακά κέντρα της πόλης».

«Και η δημιουργία πιο ευέλικτων προγραμμάτων καταργεί εμπόδια που μπορεί να δυσκολέψουν το να βρίσκεστε καθημερινά στο γραφείο - από τα παιδιά έως τη φροντίδα ασθενών της οικογένειας», σημείωσε η εταιρεία στον ιστότοπό της.

Η Salesforce είπε ότι έλαβε την απόφαση με βάση τα σχόλια των εργαζομένων της. Ενώ το 80% εκείνων που ερωτήθηκαν ήθελαν να έχουν κάποια σύνδεση με ένα φυσικό γραφείο, σχεδόν οι μισοί δήλωσαν ότι ήθελαν να πηγαίνουν μόνο μερικές φορές το μήνα.

«Καθώς μπαίνουμε σε μια νέα χρονιά, πρέπει να συνεχίσουμε να προχωράμε με ευελιξία και δημιουργικότητα - και αυτό περιλαμβάνει τον τρόπο που καλλιεργούμε τον πολιτισμό μας. Ένας συναρπαστικός χώρος εργασίας δεν περιορίζεται πλέον σε ένα γραφείο. Η εργάσιμη ημέρα "9 - 5" είναι νεκρή» σημειώνει η Salesforce.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr