NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

Η Huawei ζητά την απόσυρση του χαρακτηρισμού «απειλή εθνικής ασφάλειας»

Η Huawei ζητά την απόσυρση του χαρακτηρισμού «απειλή εθνικής ασφάλειας»

Η Huawei υπέβαλε για άλλη μια φορά αγωγή εναντίον της κυβέρνησης των Ηνωμένων Πολιτειών, αυτή τη φορά επιλέγοντας την Ομοσπονδιακή Επιτροπή Επικοινωνιών (FCC), για την απόφασή της να χαρακτηρίσει την εταιρεία ως απειλή εθνικής ασφάλειας.

Σύμφωνα με την καταγγελία, η Huawei ζητά επανεξέταση του ορισμού, με το επιχείρημα ότι η εκτέλεση της εντολής ήταν πέρα από το πεδίο αρμοδιοτήτων της FCC, παραβιάζοντας τον ομοσπονδιακό νόμο και το Σύνταγμα.

Η Huawei ανέφερε, επίσης, στην καταγγελία ότι ο χαρακτηρισμός θα μπορούσε να επηρεάσει αρνητικά τα οικονομικά συμφέροντα της βιομηχανίας τηλεπικοινωνιών στο σύνολό της.

Η FCC χαρακτήρισε την Huawei, παράλληλα με τη ZTE, ως απειλή εθνικής ασφάλειας, τον Ιούνιο, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα οι πάροχοι της χώρας να μην μπορούν να χρησιμοποιούν το Universal Service Fund της FCC για να αγοράσουν εξοπλισμό ή υπηρεσίες από αυτές τις κινεζικές εταιρείες.

Ο πρόεδρος της FCC, Ajit Pai, ο οποίος αποχωρεί από τη θέση του, δήλωσε εκείνη την εποχή ότι υπήρχε «συντριπτικό βάρος αποδεικτικών στοιχείων», σύμφωνα με το οποίο τόσο η Huawei όσο και η ZTE είχαν στενούς δεσμούς με το κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα και τον κινεζικό στρατό.

Η FCC δεν είναι η μόνη ομοσπονδιακή υπηρεσία που βρίσκεται αντιμέτωπη με νομικές ενέργειες από την Huawei. Αφότου το Υπουργείο Εμπορίου των ΗΠΑ πρόσθεσε την Huawei στη μαύρη λίστα - η οποία απαγορεύει στις αμερικανικές εταιρείες να μεταφέρουν τεχνολογία στην εταιρεία χωρίς άδεια εγκεκριμένη από την κυβέρνηση - υπέβαλε αγωγή εναντίον του οργανισμού για ισχυρισμούς ότι ενήργησε αντισυνταγματικά στην επιβολή της απαγόρευσης.

Αυτή η αγωγή απορρίφθηκε τελικά τον Φεβρουάριο του περασμένου έτους, με το επιχείρημα ότι το Κογκρέσο είχε τα δικαιώματά να επιβάλει την απαγόρευση.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr