NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

Η Βόρεια Κορέα έκλεψε 300 εκατ. με hacking για να χρηματοδοτήσει τα πυρηνικά της

Η Βόρεια Κορέα έκλεψε 300 εκατ. με hacking για να χρηματοδοτήσει τα πυρηνικά της

​Hackers από τη Βόρεια Κορέα έκλεψαν κρυπτονομίσματα αξίας άνω των 300 εκατομμυρίων δολαρίων μέσω κυβερνοεπιθέσεων κατά τους τελευταίους μήνες, ώστε να υποστηριχθεί το πυρηνικό πρόγραμμα της χώρας, όπως αναφέρεται σε εμπιστευτική έκθεση του ΟΗΕ.

Η έκθεση, την οποίο επεξεργάστηκε ομάδα εμπειρογνωμόνων που παρακολουθούν τις κυρώσεις στην Πιονγιάνγκ, ανέφερε ότι η συνολική κλοπή, από το 2019 έως το Νοέμβριο του 2020, εκτιμάται σε περίπου 316,4 εκατομμύρια δολάρια, με τους ειδικούς να επικαλούνται πληροφορίες από κράτος - μέλος του ΟΗΕ.

Όπως μεταδίδει το AFP, χρηματοπιστωτικά ιδρύματα και ανταλλακτήρια παραβιάστηκαν, με στόχο να δημιουργηθούν έσοδα για την πυρηνική και πυραυλική ανάπτυξη της Πιονγκγιάνγκ. Η συντριπτική πλειονότητα των εσόδων προήλθε από δύο κλοπές στα τέλη του περασμένου έτους.

Πιστεύεται πως η χώρα λειτουργεί στρατό χιλιάδων καλά εκπαιδευμένων hacker που έχουν επιτεθεί σε επιχειρήσεις, ιδρύματα και ερευνητές στη Νότια Κορέα και αλλού.

Η Β. Κορέα υπόκειται σε σειρά διεθνών κυρώσεων για τα απαγορευμένα πυρηνικά όπλα και τα προγράμματα βαλλιστικών πυραύλων, τα οποία φέρονται να έχουν σημειώσει ταχεία πρόοδο υπό τον Kim Jong Un.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr