NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Δημόσια Διοίκηση
ανάγνωση

Η Vestager προειδοποιεί την Apple και ζητά ίση μεταχείριση σε όλες τις εφαρμογές

Η Vestager προειδοποιεί την Apple και ζητά ίση μεταχείριση σε όλες τις εφαρμογές

Η Margrethe Vestager, Επίτροπος αρμόδια για την πολιτική ανταγωνισμού, προειδοποίησε την Apple ότι θα πρέπει να προσφέρει ίση μεταχείριση σε όλες τις εφαρμογές της πλατφόρμας της, εν μέσω αλλαγών στην πολιτική απορρήτου του κατασκευαστή των iPhone που έχουν προκαλέσει κατηγορίες για αντιανταγωνιστικές πρακτικές από την πλευρά της Facebook.

Η Apple θα ζητήσει την άνοιξη από τους χρήστες του iPhone τη συγκατάθεσή τους γύρω από την παρακολούθηση των δεδομένων τους για εξατομικευμένες διαφημίσεις, μια απόφαση που αναφέρει πως στοχεύει στην προστασία του απορρήτου των χρηστών. Εντούτοις, αυτό θα περιορίσει την ικανότητα των εφαρμογών να συλλέγουν δεδομένα που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για στοχευμένες διαφημίσεις.

Το Facebook, σε μια δημοσίευση τον Δεκέμβριο, χαρακτήρισε την απόφαση ως αντιανταγωνιστική συμπεριφορά, λέγοντας ότι η εξατομικευμένη πλατφόρμα διαφημίσεων της Apple θα εξαιρείται από τη νέα απαίτηση, δίνοντας στους χρήστες τη δυνατότητα να επιλέξουν αν θα παρακολουθούνται από τρίτους.

Ο Vestager είπε ότι, ενώ το ζήτημα σχετίζεται με το απόρρητο, μπορεί να μετατραπεί σε αντιμονοπωλιακό, εάν η Apple δεν υιοθετήσει ίσους όρους ανταγωνισμού. «Μπορεί να είναι αντιανταγωνιστικό, εάν αποδειχθεί ότι η Apple δεν αντιμετωπίζει τις δικές της εφαρμογές με τον ίδιο τρόπο», τόνισε στο Reuters, σε συνέντευξη.

Η Vestager είπε πως, μέχρι στιγμής, δεν έχει λάβει παράπονο σχετικά με τις αλλαγές της Apple.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr