NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Καινοτομία & έρευνα
ανάγνωση

Κορονοϊός: Φάρμακο για την αρθρίτιδα μειώνει τον κίνδυνο θανάτου και το χρόνο ανάρρωσης

Κορονοϊός: Φάρμακο για την αρθρίτιδα μειώνει τον κίνδυνο θανάτου και το χρόνο ανάρρωσης
12_02_2021 | 11:02 12_02_2021 | 11:04
epixeiro icon Ειδήσεις | Καινοτομία & έρευνα, Υγεία

Ένα φάρμακο που χρησιμοποιείται για τη θεραπεία της ρευματοειδούς αρθρίτιδας θα μπορούσε να μειώσει τον αριθμό των θανάτων Covid και να επιταχύνει την ανάρρωση, σύμφωνα με νέα επιστημονική έρευνα.

Το φάρμακο, η τοσιλιζουμάμπη, θα μπορούσε να σώσει τη ζωή ενός στους 25 ασθενείς με κορονοϊό στο νοσοκομείο και την ανάγκη για παραμονή σε μονάδα εντατικής θεραπείας.

Οι ερευνητές λένε ότι περίπου τα μισά άτομα που εισήχθησαν στο νοσοκομείο με κορονοϊό θα μπορούσαν να επωφεληθούν από τη θεραπεία.

Επιστήμονες από την δοκιμή Recovery είπαν ότι όταν χορηγήθηκε τοσιλιζουμάμπη μαζί με στεροειδή δεξαμεθαζόνη, μείωσε τον κίνδυνο θνησιμότητας κατά τέσσερις εκατοστιαίες μονάδες.

Το φάρμακο χρησιμοποιείται ήδη από το NHS για τη θεραπεία ορισμένων ασθενών, αφού τα πρώτα αποτελέσματα έδειξαν ότι μείωσε τον κίνδυνο θανάτου καθώς και τον χρόνο στο νοσοκομείο έως και 10 ημέρες.

Ως αποτέλεσμα των τελευταίων ευρημάτων, ο Βρετανός υπουργός Υγείας είπε ότι το φάρμακο θα διατεθεί ευρύτερα στο σύστημα υγείας για να βοηθήσει στη θεραπεία ασθενών με Covid.

Διαπιστώθηκε ότι μειώνει τον κίνδυνο θανάτου κατά 14 τοις εκατό και το χρόνο στο νοσοκομείο κατά πέντε ημέρες όταν χρησιμοποιείται σε ασθενείς που χρειάζονται οξυγόνο και επιπλέον της δεξαμεθαζόνης.

Ο Martin Landray, καθηγητής ιατρικής και επιδημιολογίας στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης και επικεφαλής ερευνητής στη δοκιμή, δήλωσε: «Τα αποτελέσματα δείχνουν ξεκάθαρα τα οφέλη της τοσιλιζουμάμπης και της δεξαμεθαζόνης στην αντιμετώπιση των χειρότερων συνεπειών του Covid-19 [..] Αυτά είναι καλά νέα για τους ασθενείς και καλά νέα για τις υπηρεσίες υγείας που τους φροντίζουν στο Ηνωμένο Βασίλειο και σε όλο τον κόσμο».

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr