NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Καινοτομία & έρευνα
ανάγνωση

«Πράσινο φως» από τις ΗΠΑ στο πρώτο «ιπτάμενο αυτοκίνητο» στον κόσμο

«Πράσινο φως» από τις ΗΠΑ στο πρώτο «ιπτάμενο αυτοκίνητο» στον κόσμο
12_02_2021 | 12:01 12_02_2021 | 12:02
epixeiro icon Ειδήσεις | Καινοτομία & έρευνα, Διεθνή

Η αμερικανική Ομοσπονδιακή Διοίκηση Αεροπορίας (FAA) έδωσε το πράσινο φως στο πρώτο «ιπτάμενο αυτοκίνητο», το Transition της Terrafugia.

Με έδρα τη Μασαχουσέτη, η Terrafugia χαρακτήρισε την έκδοση του πιστοποιητικού ως «σημαντικό ορόσημο» για την τελική του χρήση, τόσο στον αέρα όσο και στο δρόμο. Το διθέσιο ιπτάμενο αυτοκίνητο θα πρέπει να πληροί τα πρότυπα ασφαλείας από την FAA και την National Highway and Traffic Safety Administration (NHTSA).

Ο Kevin Colburn, γενικός διευθυντής της Terrafugia, δήλωσε ότι η εταιρεία ήταν «ενθουσιασμένη» για την απόκτηση του πιστοποιητικού της FAA. Πρόσθεσε ότι η ομάδα βελτίωσε το σύστημα ποιότητας του Transition και ολοκλήρωσε τις κρίσιμες πτυχές του σχεδιασμού.

Η Terrafugia παρέδωσε επίσης 150 τεχνικά έγγραφα για να περάσει τον έλεγχο της FAA. «Αυτό είναι ένα σημαντικό επίτευγμα που ενισχύει την εκπλήρωση της αποστολής μας για την παράδοση του πρώτου λειτουργικού ιπτάμενου αυτοκινήτου στον κόσμο», είπε.

Το Transition, σε λειτουργία αεροπλάνου, θα είναι προς πώληση για πιλότους και σχολές πτήσεων, αλλά η «πλευρά» του αυτοκινήτου δεν θα ολοκληρωθεί για ένα ακόμη έτος. Ο Colburn είπε ότι ο στόχος είναι να υπάρχει η πλήρης στους δρόμους το 2022.

Για το Transition απαιτείται πιστοποίηση πιλότου και άδεια οδήγησης.

2.-Terrafugia_new.jpg?mtime=20210212115918#asset:245072

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr