NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Καινοτομία & έρευνα
ανάγνωση

Ένα αντικαταθλιπτικό μπορεί να είναι η πρώτη θεραπεία για την οστεοαρθρίτιδα

Ένα αντικαταθλιπτικό μπορεί να είναι η πρώτη θεραπεία για την οστεοαρθρίτιδα
12_02_2021 | 12:38 12_02_2021 | 12:39
epixeiro icon Ειδήσεις | Καινοτομία & έρευνα, Υγεία

​Αποτελώντας ασθένεια των αρθρώσεων, η οστεοαρθρίτιδα προσβάλλει περισσότερους από 30 εκατομμύρια ενήλικες και είναι η πέμπτη κύρια αιτία αναπηρίας στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Σε μια νέα μελέτη, οι επιστήμονες ανακάλυψαν την κυτταρική οδό που οδηγεί στην οστεοαρθρίτιδα και έχουν εντοπίσει πως ένα συνήθως χρησιμοποιούμενο αντικαταθλιπτικό - παροξετίνη - που αναστέλλει αυτήν την διαδικασία.

Η ομάδα διαπίστωσε ότι η παροξετίνη όχι μόνο επιβραδύνει τον εκφυλισμό του χόνδρου, αλλά προάγει την υγεία των χόνδρων τόσο στα ποντίκια όσο και σε in vitro ανθρώπινους χόνδρους. Το φάρμακο μπορεί να είναι η πρώτη θεραπεία για αυτήν την ασθένεια.

«Η οστεοαρθρίτιδα καταστρέφει τους χόνδρους των αρθρώσεων και οδηγεί σε πόνο και αναπηρία», δήλωσε η Fadia Kamal, επίκουρη καθηγήτρια στο Penn State College of Medicine. «Οι ασθενείς ζουν με αυτόν τον πόνο έως ότου ο χόνδρος τους να εκφυλιστεί εξαιρετικά. Δυστυχώς, μια επεμβατική χειρουργική επέμβαση είναι η μόνη θεραπεία που μπορούν σήμερα να προσφέρουν οι ορθοπεδικοί.

Υπάρχει μια επιτακτική ανάγκη εντοπισμού νέων θεραπευτικών στόχων, προσεγγίσεων ή παραγόντων που μπορούν ενεργά να διακόψουν ή να αντιστρέψουν τη διαδικασία της οστεοαρθρίτιδας».

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr