NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Επιχειρηματικά Νέα
ανάγνωση

Η Jaguar θέλει να γίνει brand ηλεκτρικών αυτοκινήτων μέχρι το 2025

Η Jaguar θέλει να γίνει brand ηλεκτρικών αυτοκινήτων μέχρι το 2025

Τα μελλοντικά μοντέλα Jaguar θα βασίζονται αποκλειστικά σε μια πλήρως ηλεκτρική αρχιτεκτονική, όπως ανακοίνωσε η Jaguar Land Rover.

Όπως είπε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Jaguar Land Rover, Thierry Bollore, η ιστορική μάρκα, γνωστή για τα σπορ αυτοκίνητα της, θα γίνει ηλεκτρική από το 2025 για να «εκμεταλλευτεί τη μοναδική δυναμική της». Η Jaguar πωλεί επί του παρόντος ένα μόνο ηλεκτρικό αυτοκίνητο, το crossover I-Pace.

Το brand Land Rover θα αποκτήσει έξι νέα πλήρως ηλεκτρικά μοντέλα τα επόμενα πέντε χρόνια, με στόχο να φτάσει στο 60% των πωλήσεων από αυτοκίνητα μηδενικών εκπομπών έως το 2030. Το πρώτο Land Rover με μπαταρία θα κυκλοφορήσει το 2024.

Επιπλέον, η JLR θα καταργήσει σταδιακά τους κινητήρες ντίζελ, όπως δήλωσε ο Bollore. Η στρατηγική διαμορφώνει το νέο επιχειρηματικό σχέδιο της Jaguar Land Rover που ονομάζεται "Reimagine".

Για να διαφοροποιήσει περαιτέρω τα brand της, η Jaguar θα απομακρυνθεί από τα οχήματα τύπου SUV, ενώ η Land Rover θα συνεχίσει να επικεντρώνεται στα SUV, με τις οικογένειες μοντέλων Range Rover, Discovery και Defender.

Το Jaguar XJ, το οποίο είχε προγραμματιστεί ως ένα πλήρως ηλεκτρικό sedan για να ανταγωνιστεί το Tesla Model S, δεν θα είναι μέρος της νέας σειράς.

Η Land Rover θα ακολουθήσει σταδιακά την Jaguar στα ηλεκτροκίνητα. Ο Bollore είπε ότι αναμένει ότι η JLR θα έχει "σχεδόν μηδενική" παραγωγή αυτοκινήτων που κινούνται με κινητήρες εσωτερικής καύσης έως το 2039.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr