NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

Ο Άρης αποκαλύπτεται, στην πρώτη φωτογραφία από το αραβικό διαστημόπλοιο

Ο Άρης αποκαλύπτεται, στην πρώτη φωτογραφία από το αραβικό διαστημόπλοιο
15_02_2021 | 15:01 15_02_2021 | 15:02
epixeiro icon Ειδήσεις | Διεθνή, Καινοτομία & έρευνα

Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα δημοσίευσαν την πρώτη φωτογραφία του Άρη που έστειλε το διαστημικό σκάφος Hope.

Η φωτογραφία, που τραβήχτηκε την Τετάρτη, δείχνει το φως του ήλιου να χτυπά στην επιφάνεια του Άρη, καθώς και τον βόρειο πόλο του πλανήτη με το μεγαλύτερο ηφαίστειο, το Olympus Mons.

Η εικόνα προέρχεται από το διαστημικό σκάφος με την ονομασία Hope, ή Amal στα αραβικά, το οποίο μπήκε σε τροχιά γύρω από τον Άρη την Τρίτη, μετά από ένα ταξίδι επτά μηνών.

Είναι ένας θρίαμβος για την πρώτη αποστολή του αραβικού κόσμου και κάνει τα ΗΑΕ το πέμπτο έθνος που φτάνει στον κόκκινο πλανήτη.

Το σκάφος στοχεύει να δώσει μια εικόνα της ατμόσφαιρας του πλανήτη, μελετώντας καθημερινές και εποχιακές αλλαγές, και είναι η πρώτη από τις τρεις διαστημικές αποστολές που πρόκειται να φτάσουν στον Άρη αυτόν τον μήνα.

Ένα διαστημικό σκάφος που ξεκίνησε από την Κίνα μπήκε στην τροχιά του Άρη την Τετάρτη. Δίπλα από το ζευγάρι θα περάσει το NASA Perseverance rover των ΗΠΑ στις 18 Φεβρουαρίου, το οποίο θα είναι το πρώτο που θα προσγειωθεί στην επιφάνεια του κόκκινου πλανήτη.

Οι τρεις αποστολές, που ξεκίνησαν τον Ιούλιο του 2020, σχηματίζουν ένα κύμα μη επανδρωμένων διαστημικών σκαφών poy «ψάχνουν» να βρουν εάν ο πλανήτης ήταν ποτέ κατοικήσιμος και εάν θα μπορούσε να είναι ξανά.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr