NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Επιχειρηματικά Νέα
ανάγνωση

«Χύμα» πώληση ψευδών κριτικών για προϊόντα - Τι απαντάει η Amazon

«Χύμα» πώληση ψευδών κριτικών για προϊόντα - Τι απαντάει η Amazon
16_02_2021 | 14:45 16_02_2021 | 20:14
epixeiro icon Ειδήσεις | Επιχειρηματικά Νέα, Εμπόριο

​Ψεύτικες κριτικές για προϊόντα που είναι διαθέσιμα στο Amazon Marketplace πωλούνται «χύμα» στο διαδίκτυο, σύμφωνα με την βρετανική καταναλωτική ένωση «Which?».

Η ομάδα βρήκε 10 ιστότοπους που πωλούν ψεύτικες κριτικές και ενθαρρύνουν θετικές κριτικές σε αντάλλαγμα για πληρωμές ή δωρεάν προϊόντα. Σύμφωνα με την ένωση, η Amazon βρίσκεται αντιμέτωπη με μια «βιομηχανία ψεύτικων κριτικών».

Ένας εκπρόσωπος της Amazon δήλωσε πως «καταργούμε τις ψεύτικες κριτικές και λαμβάνουμε μέτρα εναντίον όσων εμπλέκονται» σε τέτοια φαινόμενα.

Σε αυτά περιλαμβάνονται «πακέτα» ψεύτικων κριτικών που διατίθενται για πωλητές προς αγορά, για περίπου 15 £ μεμονωμένα, καθώς και πακέτα που ξεκινούν από 620 £ για 50 κριτικές και φτάνουν έως και 8.000 £ για 1.000.

Η ομάδα ανέφερε, επίσης, ότι πέντε από τις επιχειρήσεις που εξέτασε είχαν περισσότερους από 702.000 «product reviewers». Οι reviewers λαμβάνουν μικρές πληρωμές, μαζί με δωρεάν προϊόντα ή προϊόντα με έκπτωση.

Η Natalie Hitchins, επικεφαλής οικιακών προϊόντων και υπηρεσιών στην Which?, κάλεσε την Αρχή Ανταγωνισμού και Αγορών (CMA) της Βρετανίας να εξετάσει επειγόντως την πώληση ψευδών κριτικών. «Αν δεν μπορεί να το κάνει, η κυβέρνηση πρέπει να ενισχύσει επειγόντως την προστασία των καταναλωτών στο διαδίκτυο».

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr