NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Επιχειρηματικά Νέα
ανάγνωση

Η Adidas ετοιμάζεται να πουλήσει την Reebok, 15 χρόνια μετά την εξαγορά της

Η Adidas ετοιμάζεται να πουλήσει την Reebok, 15 χρόνια μετά την εξαγορά της

​Η γερμανική κατασκευάστρια αθλητικών ειδών Adidas σκοπεύει να πουλήσει ή να κάνει spin-off το brand Reebok, 15 χρόνια μετά την εξαγορά της αμερικανικής εταιρείας, για να την βοηθήσει στον ανταγωνισμό με την Nike.

Η Adidas δήλωσε την Τρίτη ότι είχε αποφασίσει να ξεκινήσει μια επίσημη διαδικασία, ως μέρος μιας πενταετούς στρατηγικής που σκοπεύει να παρουσιάσει στις 10 Μαρτίου, όταν θα δημοσιεύσει τα αποτελέσματα του 2020. Θα αναφέρει το Reebok ως διακοπείσα λειτουργεία από το πρώτο τρίμηνο του 2021.

Μια τραπεζική πηγή είπε ότι η επιχείρηση θα μπορούσε να αξίζει περίπου 1 δισεκατομμύριο ευρώ. «Η Reebok και η Adidas θα είναι σε θέση να ανακαλύψουν καλύτερα το αναπτυξιακό δυναμικό τους ανεξάρτητα η μια από την άλλη» δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος, Kasper Rorsted.

Η εταιρεία εξαγόρασε τη Reebok με έδρα τη Βοστώνη για 3,8 δισεκατομμύρια δολάρια το 2006, αλλά η αργή απόδοσή της οδήγησε σε επανειλημμένες εκκλήσεις από επενδυτές για αποεπένδυση από το brand.

Εν τω μεταξύ, η Adidas κατόρθωσε να ξεπεράσει την κυριαρχία της Nike στις Ηνωμένες Πολιτείες με το βασικό της brand, μέσω της συνεργασίας με διασημότητες όπως οι Kanye West, Beyonce και Pharrell Williams.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr