NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Επιχειρηματικά Νέα
ανάγνωση

Στις ευρωπαϊκές Αρχές πάει η διαμάχη Epic Games - Apple για το App Store

Στις ευρωπαϊκές Αρχές πάει η διαμάχη Epic Games - Apple για το App Store

​Η εταιρεία «πίσω» από το video game Fortnite, η Epic Games, υπέβαλε την Τετάρτη καταγγελία εναντίον της Apple στις αντιμονοπωλιακές αρχές της ΕΕ, ενισχύοντας την διαμάχη της με την κατασκευάστρια των iPhone για το κατάστημα εφαρμογών της δεύτερης.

Η Apple και η Epic βρίσκονται σε μια έντονη διαμάχη για το αν ο αυστηρός έλεγχος της Apple στο App Store και η περικοπή εσόδων 30%, είναι κατάχρηση.

Η διαμάχη πήρε μια δραματική στροφή τον Αύγουστο, όταν η Apple «έκοψε» το Fortnite, ένα από τα πιο δημοφιλή παιχνίδια στον κόσμο, από το κατάστημα εφαρμογών της, αφότου η Epic κυκλοφόρησε μια ενημέρωση που χρησιμοποιούσε το δικό της σύστημα πληρωμών.

«Δεν θα παραμείνουμε αδρανείς, επιτρέποντας στην Apple να χρησιμοποιήσει την κυριαρχία της πλατφόρμας για να ελέγξει αυτό που θα έπρεπε να είναι ένα ισότιμο ψηφιακό πεδίο ανταγωνισμού», δήλωσε σε ανακοίνωσή του ο διευθύνων σύμβουλος της Epic Games, Tim Sweeney.

Η εταιρεία είπε ότι η αγωγή «συμπληρώνει» άλλες νομικές διαδικασίες που έχουν κινήσει στις Ηνωμένες Πολιτείες, την Αυστραλία και τη Βρετανία.

Με την ευρωπαϊκή καταγγελία, η Epic ακολουθεί το Spotify και άλλες που ώθησαν την ΕΕ σε δράση με τις δικές τους νομικές διαδικασίες.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr