NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

Τέλος οι ειδήσεις για τους Αυστραλούς στο Facebook - Μπλόκο από την υπηρεσία

Τέλος οι ειδήσεις για τους Αυστραλούς στο Facebook - Μπλόκο από την υπηρεσία

Το Facebook ανακοίνωσε ότι δεν θα επιτρέπει πλέον σε εκδότες και χρήστες στην Αυστραλία να μοιράζονται ή να βλέπουν άρθρα ειδήσεων, ως απάντηση σε έναν νέο προτεινόμενο νόμο για τα μέσα ενημέρωσης στη χώρα.

Με τη νομοθεσία, η αυστραλιανή κυβέρνηση επιδιώκει να απαιτήσει από διαδικτυακές πλατφόρμες όπως το Google και το Facebook να πληρώνουν τους εκδότες ειδήσεων για προβολή και σύνδεση με το περιεχόμενό τους.

Η Facebook δήλωσε ότι αποφάσισε να περιορίσει τους εκδότες και τους Αυστραλούς χρήστες από το να μοιράζονται και να βλέπουν περιεχόμενο ειδήσεων, ως απάντηση στον προτεινόμενο νόμο.

Αυτό σημαίνει ότι οι Αυστραλοί εκδότες δεν θα μπορούν να δημοσιεύουν περιεχόμενο ειδήσεων στις σελίδες τους στο Facebook. Οι ειδήσεις από διεθνείς εκδότες δεν θα είναι ορατές από τους Αυστραλούς χρήστες του Facebook. Οι Αυστραλοί χρήστες δεν θα μπορούν να μοιράζονται ή να βλέπουν ειδήσεις στο Facebook και οι χρήστες του Facebook παγκοσμίως δεν θα μπορούν να μοιράζονται ή να βλέπουν ειδήσεις από αυστραλιανούς εκδότες.

Η απόφαση του Facebook να απαγορεύσει τις αυστραλιανές ειδησεογραφικές πηγές από την υπηρεσία της έρχεται σε πλήρη αντίθεση με την Google, η οποία ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι έχει συνάψει συμφωνία κατανομής εσόδων με την News Corp. έτσι ώστε να μπορεί να συνεχίσει να εμφανίζει συνδέσμους από την εταιρεία στις υπηρεσίες της.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr