NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Έρευνες, Εκθέσεις, Μελέτες
ανάγνωση

Η Κίνα κάνει ρεκόρ στο ηλεκτρονικό εμπόριο - και καμία άλλη χώρα δεν την πλησιάζει

Η Κίνα κάνει ρεκόρ στο ηλεκτρονικό εμπόριο - και καμία άλλη χώρα δεν την πλησιάζει

​Η Κίνα αναμένεται να γίνει η πρώτη χώρα στην ιστορία που θα δει την πλειονότητα του λιανεμπορίου της να πραγματοποιείται μέσω του διαδικτύου αντί μέσω των φυσικών καταστημάτων.

Αυτό αναφέρει μια νέα έκθεση της εταιρείας έρευνας ψηφιακού μάρκετινγκ eMarketer. «Η Κίνα θα κάνει ένα βήμα στον ψηφιακό της μετασχηματισμό φέτος που κάποτε θα φαινόταν σχεδόν αδιανόητο», εξηγεί το σημείωμα της εταιρείας. «Για πρώτη φορά οπουδήποτε, η πλειονότητα των λιανικών πωλήσεων για μια ολόκληρη χώρα θα έχει πραγματοποιηθεί μέσω συναλλαγών στο διαδίκτυο.»

Συγκεκριμένα, η Κίνα αναμένεται να φτάσει στο 52,1% όλων των λιανικών πωλήσεών της στο Διαδίκτυο στο τέλος του 2021. Αυτό σημαίνει αύξηση 7,3% από το 2020, όταν έφτανε το 44,8% των συνολικών λιανικών πωλήσεών.

Σύμφωνα με το eMarketer, η ιστορική μετάβαση σε οφείλεται σε δύο βασικούς παράγοντες: στις συναλλαγές ηλεκτρονικού εμπορίου που οδηγούνται και πραγματοποιούνται μέσω καναλιών κοινωνικών μέσων και στην πανδημία COVID-19.

Όμως, ενώ η Κίνα θα δει μια στροφή στο ηλεκτρονικό εμπόριο, άλλες χώρες δεν ξεπερνούν το όριο του 50%. Η Νότια Κορέα βρίσκεται στη δεύτερη θέση, αν και οι λιανικές πωλήσεις ηλεκτρονικού εμπορίου αντιπροσωπεύουν εκεί μόνο το 28,9% όλων των λιανικών πωλήσεων. Η Αμερική είναι ακόμη πιο πίσω. Οι λιανικές πωλήσεις ηλεκτρονικού εμπορίου θα αντιπροσωπεύουν μόνο το 15% όλων των λιανικών πωλήσεων το 2021.

china_esales.png?mtime=20210218143301#asset:246612


... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr