NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

Ρωσία και Κίνα θα υπογράψουν συμφωνία για διεθνή σεληνιακό ερευνητικό σταθμό

Ρωσία και Κίνα θα υπογράψουν συμφωνία για διεθνή σεληνιακό ερευνητικό σταθμό
18_02_2021 | 16:30 18_02_2021 | 16:31
epixeiro icon Ειδήσεις | Διεθνή, Καινοτομία & έρευνα

Η Ρωσία ετοιμάζεται να υπογράψει μνημόνιο συμφωνίας με την Κίνα, με στόχο τη συνεργασία τους γύρω από έναν διεθνή σεληνιακό ερευνητικό σταθμό.

«Η Roscosmos έχει ολοκληρώσει εσωτερικές διαδικασίες για την εναρμόνιση του Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ της Κυβέρνησης της Ρωσικής Ομοσπονδίας και της Κυβέρνησης της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας σχετικά με τη συνεργασία για τη δημιουργία του Διεθνούς Σεληνιακού Ερευνητικού Σταθμού», ανέφερε το γραφείο Τύπου της Roscosmos.

«Η ημερομηνία υπογραφής του προαναφερθέντος μνημονίου δεν έχει καθοριστεί ακόμη και αυτή τη στιγμή συζητείται με τους Κινέζους εταίρους», σημειώνεται σχετικά. Ένα διάταγμα της κυβέρνησης της Ρωσικής Ομοσπονδίας σχετικά με την συγκεκριμένη εξέλιξη δημοσιεύθηκε στο Διαδίκτυο στις 11 Φεβρουαρίου.

Το γραφείο Τύπου της Ρωσικής Κρατικής Εταιρείας Διαστημικών Δραστηριοτήτων Roscosmos δήλωσε ότι η επίσημη ανακοίνωση των σχεδίων για τη δημιουργία του Διεθνούς Σεληνιακού Ερευνητικού Σταθμού σχεδιάζεται να συμπέσει με ένα από τα επερχόμενα διεθνή γεγονότα. Η Αγία Πετρούπολη πρόκειται να φιλοξενήσει το Παγκόσμιο Συνέδριο Εξερεύνησης Διαστήματος 2021 τον Ιούνιο.

Ο Διεθνής Σεληνιακός Ερευνητικός Σταθμός (ILRS) θεωρείται ότι είναι ένα κινέζικο όραμα για μια ρομποτική βάση στο σεληνιακό νότιο πόλο. Τα πρώτα βήματα θα είναι οι επερχόμενες αποστολές Chang'e- 6, -7 και -8 και διεθνείς αποστολές όπως η Luna 27 της Ρωσίας. Στις αρχές της δεκαετίας του 2030, ένα διευρυμένο ILRS θα περιλαμβάνει μακροπρόθεσμες αποστολές ρομποτικής και δυνητικά βραχυπρόθεσμης με πληρώματα. Η μακροχρόνια ανθρώπινη παρουσία στο σεληνιακό νότιο πόλο είναι στόχος για το 2036-2045.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr