NEWSFLASH...
Coaching & Training
ανάγνωση

Πώς θα μετατρέψετε το αδύνατο σε δυνατό: 4 τρόποι που θα σας κάνουν πιο εφευρετικούς επιχειρηματίες

Πώς θα μετατρέψετε το αδύνατο σε δυνατό: 4 τρόποι που θα σας κάνουν πιο εφευρετικούς επιχειρηματίες

Η εφευρετικότητα ανέκαθεν ήταν μία ιδιαίτερα σημαντική ικανότητα για να βρούμε τρόπους να ξεπεράσουμε εμπόδια και να πετύχουμε στόχους, που μπορεί να φαινόταν αδύνατοι, όταν φτάναμε μπροστά στη συνειδητοποίηση της έλλειψης των απαραίτητων, όπως νομίζαμε πόρων.

Ιδιαίτερα στα χρόνια της κρίσης που διανύουμε, η ανάγκη να αξιοποιήσουμε ότι έχουμε, για να πετύχουμε ότι θέλουμε, έχει κάνει την ικανότητα του να είναι κανείς εφευρετικός, μία από τις απαραίτητες δεξιότητες, τις οποίες πρέπει να κατέχει ο ηγέτης του σήμερα.

Η εφευρετικότητα, δεν μπορεί να θεωρηθεί ως «συμβιβασμός» με τα ήδη υπάρχοντα και ως παραίτηση από το να θέλει κανείς να αποκτήσει περισσότερους πόρους για να πετύχει το μεγαλύτερο ακόμη εκείνο βήμα που ονειρεύεται για την επιχείρησή και την επαγγελματική του πορεία. Αντιθέτως, είναι η πόρτα που ανοίγει την ευκαιρία σε κάτι τέτοιο, καθώς ο εφευρετικός βρίσκει τρόπο να περάσει στην απέναντι όχθη, κατασκευάζοντας τη δική του βάρκα και όχι κλαίγοντας τη μοίρα του, επειδή δεν έχει στη διάθεσή του μία έτοιμη βάρκα ή δεν έχει τους πόρους να την αγοράσει.

Να, λοιπόν 4 τρόποι που θα σας βοηθήσουν να γίνετε πιο εφευρετικοί ως επιχειρηματίες, και θα κάνετε τα φαινομενικά αδύνατα, δυνατά:

Εστιάστε στους πόρους που ήδη έχετε. Τις περισσότερες φορές το πρόβλημα που μας κάνει να κολλάμε σε μία κατάσταση και να νιώθουμε ότι δεν μπορούμε να πάμε παρακάτω, είναι ότι εστιάζουμε σε αυτά που δεν έχουμε. Αυτή όμως η τακτική δεν μας βοηθά σε κάτι, καθώς μας κάνει να παραδεχόμαστε ότι αυτό που θέλουμε να πετύχουμε είναι αδύνατο, οπότε παραδίδουμε τα όπλα. Αν σκεφτόταν όμως έτσι και οι ναυαγοί που ξεβράστηκαν σε κάποιο νησί, ακόμη θα ήταν εκεί. Δεν εγκατέλειψαν τις προσπάθειές τους επειδή δεν είχαν μέσο που θα τους ταξίδευε. Κοίταξαν γύρω τους, είδα τι μπορούσαν να φτιάξουν με ότι είχαν και έφτιαξαν το μέσο. Έτσι είναι και στην επιχειρηματικότητα. Πολλές φορές, δεν θα έχουμε το μέσο: κεφάλαιο, ανθρώπινο δυναμικό, κτλ. Θα χρειαστεί λοιπόν να δούμε τι διαθέτουμε και με ότι έχουμε, θα δουλέψουμε για να κάνουμε έστω όσα βήματα μπορούμε, τα οποία θα μας πάνε παρακάτω στο στόχο μας. Και στο επόμενο σημείο που θα βρισκόμαστε, θα ενεργοποιήσουμε και πάλι την εφευρετικότητά μας.

Δείτε την επιτυχία ως τη μόνη σας επιλογή. Μη δίνετε στον εαυτό σας την εναλλακτική επιλογή της απραξίας. Δείτε την επιτυχία ως μονόδρομο καίγοντας πίσω σας τις γέφυρες του να συμβιβαστείτε με το γεγονός ότι δεν υπάρχουν τα κατάλληλα μέσα και οι πόροι και, επομένως, οι στόχοι σας μπορούν να περιμένουν, μέχρι να υπάρξουν οι κατάλληλες προϋποθέσεις. Οι κατάλληλες προϋποθέσεις δεν υπάρχουν ποτέ. Εμείς τις φτιάχνουμε! Επομένως, για να φτιάξετε αυτές τις προϋποθέσεις, θα πρέπει να πιέσετε το μυαλό σας και να το κάνετε να εστιάσει σε καινοτόμες λύσεις, αποκλείοντας από το τραπέζι της συζήτησης με τον εαυτό σας, την ύπαρξη ενός πλάνου B, που είναι το πλάνο της παραίτησης.

Αποδεχτείτε την πρόκληση ως μάθημα προσωπικής ανάπτυξης. Δείτε την θετική πλευρά του πράγματος. Ως επιχειρηματίες, πολλές φορές θα χρειαστεί να βρείτε λύσεις σε προβλήματα που προκύπτουν και να ξεπεράσετε εμπόδια. Μπορεί να φαίνεται μία διαδικασία ψυχοφθόρα, και επίπονη πολλές φορές, ωστόσο είναι και μία διαδικασία που βοηθά έναν επιχειρηματία να εξελιχθεί και να μάθει να διαχειρίζεται τέτοιου είδους καταστάσεις, με αποδοτικό τρόπο. Το να καταφέρει λοιπόν κανείς, να πετύχει έναν στόχο, μη έχοντας τη δυνατότητα να ακολουθήσει τον εύκολο στρωμένο δρόμο γεμάτο από πόρους και το απαραίτητο κεφάλαιο, που μπορεί να χρειάζεται, είναι ένα σημαντικό μάθημα προσωπικής ανάπτυξης, από το οποίο παίρνει πτυχίο κανείς, μόνο μέσα από προσωπική εμπειρία. Δείτε το λοιπόν ως πρόκληση και βάλτε τα δυνατά σας, να κερδίσετε αυτό το στοίχημα με τον εαυτό σας.

Στραφείτε σε παραδείγματα ανθρώπων που τα κατάφεραν. Δεν χρειάζεται να ανακαλύψετε τον τροχό για να βρείτε τρόπους να φτάσετε στο στόχο σας. Κάντε μία έρευνα και μελετήστε ανθρώπους που κατάφεραν να επιτύχουν στόχους ανάλογους με τους δικούς σας. Δείτε ποιες μεθόδους χρησιμοποίησαν και μελετήστε τον τρόπο σκέψης αλλά και τη στάση ζωής που έχουν γενικότερα, ως προς την επίτευξη στόχων, αλλά και την αντιμετώπιση δυσκολιών και πώς τις ξεπερνούν. Ακόμη και ο περίγυρός σας μπορεί να φανεί πολύτιμη πηγή γνώσης, σε αυτή τη περίπτωση. Συζητήστε με ανθρώπους επιτυχημένους που μπορεί να γνωρίζετε και δείτε τα πράγματα και από τη δική τους οπτική γωνία. Πολλές φορές, η λύση βρίσκεται έξω από το κουτί, μέσα στο οποίο έχουμε κλείσει το δικό μας τρόπο σκέψης και αντίληψης των πραγμάτων. Η γνώση είναι δύναμη, ακόμη και στην περίπτωση της εφευρετικότητας.

Δεν χρειάζεται λοιπόν να σας νικά η απαισιοδοξία. Η επιχειρηματικότητα είναι ένα συνεχές παιχνίδι μυαλού και η εφευρετικότητα είναι άσσος στο μανίκι σας, για να βγείτε νικητής αυτού του παιχνιδιού. Αναπτύξετε την εφευρετικότητά σας ως επιχειρηματίες, αποκτώντας έτσι μία δεξιότητα απαραίτητη σε όλα τα στάδια ζωής της επιχείρησής σας.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr